3-Chlorocoumarin molekülünün yapısı ve spektroskopik özelliklerinin deneysel ve teorik yöntemlerle incelenmesi
Investigation of molecular structure and spectroscopic properties of 3-Chlorocoumarin by experimental and theoretical methods.
  1. Tez No: 407574
  2. Yazar: HASAN ÇAĞLAR UĞUR
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ÖMER DERELİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Fizik ve Fizik Mühendisliği, Kimya, Education and Training, Physics and Physics Engineering, Chemistry
  6. Anahtar Kelimeler: 3-Chlorocoumarin, moleküler yapı, titreĢim spektrumları, Moleküler elektrostatik potansiyeller (MEPs), HOMO-LUMO enerjileri, thermodinamik özellikler ve Mulliken atomik yükler, 3-Chlorocoumarin, molecular structure, vibrational spectra, Molecular electrostatic potentials (MEPs), HOMO-LUMO energies, thermodynamic properties and Mulliken atomic charges
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Fizik Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
3 – Clorocumarin konformasyon analizi yapıldı ve sadece bir konformer belirlendi. Bu konformerin titreşim frekansları B3LYP/6-311++G(d,p) yöntemi ile Yoğunluk Fonksiyel Teorisi düzeyine göre hesaplanmıştır. 3 – Clorocumarin molekülünün FT-IR ve Raman spektrumları kaydedildi ve titreşim atamaları için hesaplanan değerler karşılaştırıldı. Hesaplanan moleküler geometri parametreleri, Moleküler Elektrostatik Potansiyelleri (MEPs), HOMO-LUMO enerjileri, termodinamik özellikleri ve Mulliken atomik yükleri araştırmacılar için verilmiştr.
Özet (Çeviri)
Conformational analysis of 3-Chlorocoumarin was performed and only one conformer was determided. Vibrational frequences of this conformer were calculated by B3LYP/6-311++G(d,p) level of Density Functional Theory. The FT-IR and Raman spectra of 3-Chlorocoumarin were recorded and compared with the calculated values for vibrational assignments. The calculated molecular geometry parameters, molecular electrostatic potentials (MEPs), HOMO-LUMO energies, thermodynamic properties and Mulliken atomic charges were also given for further researchers.