Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan sosyal faaliyetler
Social activities of Kayseri Metropolitan Municipality within the scope of social municipalism
  1. Tez No: 412162
  2. Yazar: MUHAMMED TARIK KOÇ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ALİ KAYA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Sosyal Hizmetler, Public Administration, Political Science, Social Services
  6. Anahtar Kelimeler: Belediyecilik Faaliyetleri, Kayseri, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Municipality Activities, Municipalism, Kayseri, Kayseri Metropolitan Municipality
  7. Yıl: 2015
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Erciyes Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
Günümüzde belediyeler toplumsal açıdan büyük bir ihtiyacı gideren önemli kurumlardır. Devlet sosyal politika üretme noktasında belediye ile fikir alışverişinde bulunur ve belde halkının ihtiyaçlarına kulak verip belediyelerle senkronize bir yapı oluşturarak adım atar. Sosyal belediyecilik mantığının oturtulması için halkın belediyeler tarafından iyi okunması gerekmektedir. Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesinin ortaya koyduğu sosyal faaliyetleri incelemeye çalıştığım bu tezin birinci bölümünde sosyal belediyecilik kavramları ve bu kavramların ülkemizde kullanılmaya başlamasından bugüne kadar ki gelişmeler ifade edilmiştir. İkinci bölümde yerel yönetim birimi olarak belediyelerin yapısal organları görev ve işlevleri, sosyal belediyeciliğin anayasal manada kanunlarla nasıl desteklendiği belediyelerin sosyal belediyecilik çerçevesinde neler yapmakla yükümlü olduğu detaylarıyla belirtilmiştir. Üçüncü Bölümde Kayseri ve Kayseri Büyükşehir Belediyesinin tarihi incelendikten sonra şu anda belediyenin bünyesinde sosyal belediyecilik faaliyetlerini yürüten daire başkanlıkları anlatılmıştır. Dördüncü bölümde ise daha geniş bir perspektifte belediyenin yürüttüğü her türlü sosyal faaliyet gruplara ayrılarak açıklanırken sosyal faaliyetlere kapı aralayan sosyal tesisler ve sosyal mekanlar görsellerden yararlanılarak yazılmıştır. Analiz ve sonuç bölümünde ise ulaşılan bilgi ve bulgular ışığında sosyal belediyecilik bağlamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan faaliyetlerin bir değerlendirmesi yapılarak ortaya çıkan çözümler bir sonuca bağlanmıştır.
Özet (Çeviri)
Today, municipalities are very important corporations that meet the needs of publics. Government makes exchange of views with municipality while producing social policy and regards the townspeople's needs when moving and synchronizing itself with municipality. No doubt, one of the most important parts of the trivet is public. Social municipalism could be achieved only the public is realized very well. In this frame of Social Municipalism sensibility, i tried to demonstrate the social activities of Kayseri Metropolitan Municipality. In section 1, i mentioned about the concept of Social State and when this term is started to be used. In section 2, Municipalities and its organs are explained as a part of local government, what's more; how municipalism is supported by laws as a constitutional meaning and what the responsibities of Municipalities are with regard to Social Municipalism. In section 3, after analyzing the history of Kayseri and its Municipality, head of departments which are relevant with Social Municipalism are tried to be illustration. In section 4, as broad perspective while every social services have been implemented by the Kayseri Metropolitan Municipality are expressed by grouping; social facilities and social structures which open the door slightly to the social activities are written by applying visual samples. In analyze and conclusion part, by analyzing all services some new solutions has been reached for Kayseri Metropolitan Municapilty in the context of social municipalism.