İnovasyon performansı ve örgütsel destek algısı ilişkisi: Sivas ilinde bir araştırma
The relation between i̇nnovation performance and perceived organizational support a study in Sivas
- Tez No: 415816
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ RIZA İNCE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: İnovasyon, İnovasyon Yönetimi, İnovasyon Performansı, Algılanan Örgütsel Destek, The İnnovation, The İnnovation administration, The İnnovation performance, The perceived organizational support
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 140
Özet
Günümüzde işletmeler hızla değişen koşullar ve artan rekabet ortamında belirledikleri hedeflere ulaşmak ve ayakta kalabilmek için farklılaşmak ve yeni şeyler ortaya koymak zorunda kalmaktadırlar. Son yıllarda adından sıkça söz ettiren inovasyon kavramı rekabet ortamında artık işletmelerin en önemli silahı haline gelmiştir. İnovasyon işletmeler kadar ülkelerin geleceği için de çok büyük bir önem taşımaktadır. Örgütsel destek,“çalışanların örgüte katkılarının değerinin bilinmesi ve çalışanların mutluluğunun önemsenmesinin derecesine bağlı olarak geliştirdikleri algılar”şeklinde ifade edilmektedir. Bu çalışmada inovasyon, inovasyon yönetimi ve algılanan örgütsel destek konuları işlenmiş, Sivas ilinde faaliyet gösteren bir imalat işletmesi çalışanları üzerinde araştırma yapılmıştır. Araştırmada algılanan örgütsel desteğin inovasyon performansına etkileri saptanmaya çalışılmıştır. Yapılan araştırma sonucunda algılanan örgütsel destek ile inovasyon performansı arasında pozitif bir ilişki tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Today, businesses are forced to diversify and reveal new things in order to survive and achieve their objectives in rapidly changing conditions and an increasingly competitive environment. The concept of innovation which is mentioned most often, has now become the most important weapon of the business at a competitive environment. Organizational support has been stated as appreciating the value of contrubiton of employees to the organization and thir developed senses depending on the degree of caring happiness of the employees. In this study, innovation, innovation management and perceived organizational support issues processed and a survey was made on a manufacturing business employees operating in Sivas. In the study, the effects on innovation performance of organizational support was aimed to determine. As a result of research, a positive correlation between the perceived organizational support and innovation performance have been identified.