İş yaşam dengesi ve iş yaşam dengesinin çalışan verimliliği üzerine etkileri: İstanbul ili Kağıthane ilçesi lise ve dengi okul öğretmenleri üzerinde bir alan araştırması
Work life balance and the effects of work life balance on employee productivity: afield study on the teachers of high schools and their equivalents in the district of kağIthane,iistanbul.
- Tez No: 417737
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NURİ AVCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İşletme, Education and Training, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Çalışan, verimlilik, iş-yaşam dengesi, Employee, productivity, work-life balance
- Yıl: 2014
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 179
Özet
Kendimizin ve ailemizin ihtiyaçlarını karşılamaktan başlayıp bir çok yönüyle bize kişisel tatmin ve özgüven sağlayan ve dünyada bir iz bırakma imkanı veren çalışma hayatı her geçen gün toplam zaman ve enerjimizden daha fazlasını talep eder duruma gelmiştir.Çalışanların çalışma sürelerine,yaşlarına,kariyer hedeflerine ve ailelerindeki dönemsel gelişmelere göre işlerinin ve özel yaşamlarının önceliği değişmektedir. Ortalama insan ömrünün yükselmesine paralel emeklilik yaşının da yükselmesiyle hayatlarının büyük bölümünü ev dışında çalışarak geçirecek insanların iş yaşamlrının özel ve aile yaşamlarıyla uyumlu olarak yürütülmesi zorunluluk olmuştur.Bu sayede iş yaşamında yetenekleri değerlendirilen insan kaynağı,ülke ekonomisi için itici bir güç olurken kendine ve ailesine yeterli zamanı ayırabildiği için sosyal dokuyu da güçlendirebilecektir.
Özet (Çeviri)
Starting from meeting our own and family's needs,work life which provides us in many ways,personel statisfaction and self-esteem and enables us to leave a trace in the world has been more and more demanding day by day over the total time and energy we consume. Depending on employee working years,age,career goals and periodical developments in their family life,priorities of employees vary between work and prvate life.In paralel with the increase in average life time,their crease in retirement age has made it obligatory for people who are supposed to spend most of their life working outside home to have a harmony between their private,family and work lives.Thus,while human resources whose capabilities and expectations are fulfilled in work life become the driving force of national economy,they could also strengthen the social pattern since they will be able to have enough time for both themselves and their families.