İnsan kaynakları yönetiminde performans değerlendirme algısı ve bir uygulama
Performance assesment perception i̇n human resources management and an i̇mplementation a practice
  1. Tez No: 422748
  2. Yazar: YAĞMUR ÇOBAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. ALİ METE TÖRÜNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynağı, İnsan Kaynakları Yönetimi, Performans Değerlendirme, Performans Yönetim Sistemi, Algı
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 171
Özet
ÖZ Çoban Yağmur. ''İnsan Kaynakları Yönetiminde Performans Değerlendirme Algısı ve Bir Uygulama'' İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Tezi, Ankara, 2016. Günümüz işletmelerinde, işletmeyi oluşturan temel fonksiyon olan insan kaynağının etkin bir biçimde kullanılması, işletmelerin başarı ve başarısızlıklarını belirleyen en önemli faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. işletmeler sahip oldukları insan kaynağını etkin bir şekilde kullanabildikleri takdirde hem rakipleriyle mücadele edebilir, hem de pazar paylarını artırarak sektörde iyi bir yer edinebilmektedirler. Örgütlerde değişen beklenti ve gelişmelerle beraber insan kaynaklarının önemi gittikçe artmıştır. İşletme başarısının devamı çalısanlarının başarısının devamlılıgına bağlıdır. Bu devamlılığın, sürmesi için yöneticilerin, çalısanların yetenekleri, zayıf ve güçlü yönleri ve performansı hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Kısacası personelin iş ile ilgili tüm konularda çok iyi şekilde tanınması gerekmektedir. Çalışanların performanslarıyla ilgili değerlemenin yapılması, yöneticilere bu konuların belirlenmesinde yardımcı olmaktadır. Yapılan bu çalışmada, inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir firma ele alınarak incelenmiştir. Firmada uygulanan performans değerlendirme sürecinde, demografik değişkenlere göre katılımcıların algıları arasında anlamlı bir fark olup olmadığı analiz edilmiştir. Analizler ve anket çalışmasının sonuçlarına göre çeşitli değerlendirmeler yapılarak sonuç ve öneriler belirtilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Çoban Yağmur. ''Assesment Perception İn Human Resources Management and An İmplementation A Practice'' Business Administration Master's Degree, Ankara, 2016. In today's business the effective use of human resources which is the basic function that makes up the businesses emerges as the most important factor that determines the successes and the failures of the firms. If businesses use human resources they own effectively, they could not only compete with opponents but also get a good position in the sector increasing their market share. The importance of human resources along with changing expectations and developments in organizations has increased more and more. Continuation of business success depends on the continuity of the success of its employess. For the comtinuation of the this continuity, managers must have information about the ability, strengths and weaknesses, and performance of employess. In short, the staff must be known in all matters related to work. Making assessment related to performance of employess asist managers in the determinations of this matters. In this study a company operating in the construction sector was examined during the performance evaluation process applied at the company, it was analyzed whether a significant difference between the perceptions of the participants according to demographic variables or not. According to the results of the analysis and survey, conclusions and recommendations are given by making various assessments.