An analysis of research in English for academic purposes
Akademik amaçlar için İngilizce alanındaki araştırmaların incelenmesi
- Tez No: 441132
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FİRDEVS TİJEN AKŞİT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Akademik amaçlar için İngilizce, Akademik amaçlar için İngilizce dergisi, akademik dergi makalesi türü, English for Academic Purposes, The Journal of English for Academic Purposes, journal article types
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
- Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Eğitim Programları ve Öğretimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 179
Özet
Çalışma, Akademik amaçlar için İngilizce alanında yayınlanmış araştırmaların yazılı içerik analizi sonuçlarını anlatmaktadır. Çalışmanın araştırma soruları: Akademik amaçlar için İngilizce alanında en çok yayınlanan Akademik dergi makalesi türleri nelerdir? Akademik amaçlar için İngilizce araştırmalarında yayınlanan makalelerdeki en yaygın konular nelerdir? Akademik amaçlar için İngilizce alanındaki en yaygın konunun araştırılması için edinilen en yaygın amaçlar, araştırma metotları ve başlıca hususlar nelerdir? Akademik amaçlar için İngilizce dergisinde 2002 ve 2014 yılları arasında yayınlanan makalelere içerik analizi tekniği kullanılarak incelenmiştir. Sonuçlar, araştırma makalelerinin daha çok yazma konusuna değinmek için yazıldığını göstermektedir. Makalelerin büyük bir kısmı derleme analizi kullanarak soruşturmak amacıyla yazılmıştır. Akademik amaçlar için İngilizce alanında yayınlanan araştırmaların çalışılması için daha ileri bir araştırma önerilmektedir.
Özet (Çeviri)
This study reports written content analysis results of published research in the field of English for Academic Purposes. The research questions of this study are: What are the most common journal article types published in the field of EAP? What are the most common topics covered in published journal articles in the EAP research? What are the most common purposes, research methods and main issues employed to research the most common topic in EAP? Articles published in The Journal of English for Academic Purposes between the years 2002 and 2014 were analysed using the content analysis technique. The findings showed that, mostly original research articles were written to cover the topic of writing. Majority of the articles employed corpus analysis with the purpose 'to explore'. Further research is recommended to study the published research in the field of English for Academic Purposes.