Marka ve marka bilinirliği yaratmak, advergaming ve marka ilişkisi
Advergaming and brand relationship and brand awareness to create brand
  1. Tez No: 443338
  2. Yazar: PINAR DEMİR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ABDULLAH FATİH AKÇAN, PROF. DR. SELİM ZAİM, DR. KAZIM SELÇUK TUZCUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Pazarlama, Advergame, Ülker, Marketing, Advergame, Üllker
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 101
Özet
Rekabet piyasalarında firmaların yürütmüş oldukları marka çalışmaları ve marka çalışmaları kapsamında uygulanan advergame önem taşımaktadır. Advergame ile daha büyük tüketici kitlesine ulaşılması sağlanmaktadır. Bu şekilde markalar yeni ürünlerini daha kolay tanıtabilmektedir. Üretici firmaların yeni ürünlerini veya var olan ürünlerini tüketici ile buluşturma arzusu her dönem önemsenen bir konudur. Marka bağlılığı konusunda firmalar çeşitli kampanyalar yaparak tüketici ile iletişime geçmeyi hedeflemektedirler.Çalışmamız kapsamında marka konusu genelinde örnek olay incelemesi olarak Ülker Gıda ve Ülker Gıda'nın yürütmüş olduğu advergame çalışmaları incelenmiştir. Çalışmamızın amacı marka konusunda yardımcı bir kaynak niteliği oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
In competitive markets, branding and brand studies are conducted of firms that applied in the context of advergame is of importance. Advergame to reach a larger consumer audience is provided. In this way, brands can introduce their new products more easily. Manufacturers in new products or existing products to reach the consumer is a topic that is considered the desire of each term. Brand loyalty by making the consumer for the purpose of communicating with the companies in various campaigns.The subject of our study within the scope of the brand-wide food and conducted as a case study has been investigated in studies of Ulker gıda and Ulker advergame. The aim of our study about the nature of the brand constitutes a helpful resource.