Y kuşağının prototipik markalara karşı marka güveni ve marka farkındalığı üzerine bir araştırma
A reseorch of brand trust and brand awereness agai̇nst of protype brand of Y generati̇on
- Tez No: 458493
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. YAĞMUR ÖZYER AKSOY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Y Kuşağı, Prototipik Marka, Marka Güveni, Marka Farkındalığı, Y Generation, Prototype Brand, Brand Trust, Brand Awareness
- Yıl: 2016
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 69
Özet
Bu çalışmanın amacı prototipik marka olarak belirlenen akıllı cep telefonu markasına ilişkin Y kuşağı kullanıcılarının marka güveni ve marka farkındalılıkları arasındaki ilişkiyi belirlemek üzerine temellendirilmiştir. Çalışmanın ilk bölümünde Y kuşağı ve prototipik markalar ikinci bölümünde marka güveni ve marka farkındalığı kavramları ele alınmıştır. Tüm bu kavramlar ile ilgili literatür çalışması gerçekleştirilmiş ve araştırmaya konu olacak temel özellikleri belirten başlıklar belirlenerek, araştırmanın amaçlarına yön verecek teorik içerik oluşturulmuştur. Çalışmanın üçüncü bölümünde ise, Y Kuşağının Apple markalı cep telefonuna karşı marka güveni ve marka farkındalığı araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study for the Y-generation intelligent mobile phone brand designated as prototypical trust of users and is based on determining the relationship between brand awareness. In the first part of the study explains, Y-Generation and prototype brands, In the second part of the study explains brand trust and brand awareness concepts. All these concepts are carried out with the relevant literature and identified the main features of the title that will be the subject of research, theoretical content was created to give direction to the purpose of the research. In the third part of the study, Apple brand trust and brand awareness of the Y-Generation was investigated.