Almanya'da yaşayan Türkler'in sosyal ve ekonomik sorunları
Social and economic problems of Turks living in Germany
- Tez No: 465935
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ŞENOL ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyal Hizmetler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Social Services, Labour Economics and Industrial Relations, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Almancı, Türk İşçiler, İşçi göçü, Almanya'daki Türkler, İş gücü göçü, Türk işçileri, German Turk, Turkish workers, Worker migration, Labour migration, Turks in Germany
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kırklareli Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 120
Özet
Bu çalışmamızda Almanya'da yaşayan Türklerin karşılaştıkları sorunlar (farklı yaşam tarzı, adaptasyon süreci ve bu süreçte karşılaştıkları zorluklar) ele alınmaktadır. Almanya'da yaşayan Türkler gerek iş hayatlarında gerek ise sosyal hayatlarında kültür farkından dolayı birçok zorlukla karşılaşmaktadırlar. Bu zorluklar ilk kuşakta etkisini daha çok göstermesine rağmen son kuşakta da farklı sorunlara yol açmıştır. Almanya'da yaşayan Türkler Almanya'da göçmen olarak görülmekte ve kendi ülkelerinde ise Almancı tabiri ile ötekileştirilmektedirler bunun sonucu ise Almanya da yaşayan Türkler arafta kalmaktadırlar. Türkler Almanya'da iyi bir işgücü olarak görülmesine rağmen günümüze kadar yaşanan olaylar, ilk kuşak sonrası değişen görüşler Türkleri farklı bir konuma getirmiştir. Türkler artık Almanya'da misafir işçi konumdan çıkmış, vatandaş konumuna gelmiştir. Bu durumda Almanların Türklere bakış açısını farklılaştırmış ve yabancı düşmanlığı başlamıştır. Aslında Almanya'da yaşayan Türklerin genel sorununu şu cümle tanımlıyor“biz işçi istedik, insan geldi.”
Özet (Çeviri)
In the study, the problems that Turks living in Germany come across (different life style, adaptation process and challenges they encounter in their process) are examined. Turks living in Germany face many difficulties in both business life and social life due to culture gap. Although these difficulties had more impact in the first generation, they led two different problems in the last generation. Turks living in Germany are seen as migrant, and are otherised in their own countries in Turks of German Turk. As a result of this, Turks living in Germany reman in limbo. Even though Turks are considered as good laser force in Germany experiences until today and views changing after the first generation put. Turks in a different position. Now Turks get out from guest worker position and become citizen. This situation differentiates the viewpoint of Germans about Turks and neophobias started. Actually, this sentence“we want worker, but human come”defines general problem of Turks living in Germany.