Eğitim bilimleri enstitülerindeki müzik yüksek lisans tezlerinde kullanılmış olan araştırma yöntemleri ve konu yönelimleri - bibliyografik bir çalışma (Sivas,Tokat, Malatya örneği)
Research methods and subject trends used in music master dissertations in educational sciences institutes - a bibliographic study (Sivas, Tokat, Malatya samples)
  1. Tez No: 470960
  2. Yazar: BEGÜM DİLARA GÖRLER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA HİLMİ BULUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Müzik, Education and Training, Music
  6. Anahtar Kelimeler: Müzik, yüksek Lisans tezleri, müzik araştırma yöntemleri, Music, master dissertations, music research methods
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Cumhuriyet Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 57
Özet
Üniversitelerin en önemli toplumsal işlevleri arasında, bilimsel araştırma yapmak, bilgi üretmek ve yeni buluşların ortaya çıkarılması gibi çalışmalar yer almaktadır. Bu düşünceden yola çıkarak üniversitelerdeki lisansüstü eğitim çalışmaları, özellikle bilimsel bilgi üretimi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmanın amacı, Eğitim Bilimleri Enstitülerindeki Müzik Yüksek Lisans tezlerinde kullanılmış olan araştırma yöntemleri ve konu yönelimlerini analiz ederek genel bir değerlendirmeye varılmasıdır. Araştırmada kaynak taraması yapılmış olup veriler doküman analizi yöntemiyle toplanmıştır. Tezler, sayısal olarak elektronik ortama aktarılmak suretiyle, YÖK Ulusal Tez Merkezi'nden elde edilmiştir. Nitel özellikte olan bu çalışma döküman analizi yöntemiyle yürütülmüştür. Bu amaçla, 26 adet Yüksek Lisans çalışmasına ulaşılmış, istatistiki analizler ile birlikte, tezlerin tümü belirlenen ölçütler doğrultusunda incelenerek mevcut durum ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
Among the most important social functions of the universities are studies such as scientific research, information generation and the discovery of new discoveries. With this in mind, it is very important for graduate education especially in terms of scientific knowledge production in universities to study. The aim of this study is to make a general evaluation by analyzing the research methods and subject orientations used in the Music Master's degree dissertations in the Educational Sciences Institute. The source was scanned and the data were collected by document analysis. Theses were obtained from YOK National Dissertation Center by transferring them numerically to electronic medium. This qualitative study was conducted by document analysis. For this purpose, 26 Master of Science (MSc) study was reached, statistical analyzes were carried out, all theses were examined in accordance with the determined criteria and the present situation was revealed.