Avrupa Birliği terörle mücadele politikasının üyelik sürecine yansımaları
Reflections of the European Union counter terrorism policy on the membership process
- Tez No: 519177
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA FİŞNE
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Administration, Political Science
- Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği, Terörle Mücadele Politikası, 2004 genişlemesi, İlerleme Raporları, Türkiye ve Avrupa Birliği, European Union, Counter-Terrorism Policy, 2004 enlargement, progress reports, Turkey and European Union
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 143
Özet
Yaşanan terör olayları sonrası AB nezdinde, Avrupa değerleri ile senkronize bir şekilde oluşturulan terörle mücadele politikasının AB üyelik müzakerelerinde aday ülkelere etkileri, çalışmanın genel çerçevesini oluşturmaktadır. 11 Eylül 2001 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde meydana gelen terör saldırıları AB terörle mücadele politikasının oluşumunda bir dönüm noktası oluşturması sebebiyle, AB terörle mücadele politikasının 2004 ve sonrası Avrupa Birliği üyelik sürecine dahil olan her bir aday ülkenin uyum çalışmalarına nasıl yansıdığı, ne oranda tutarlı olduğu; AB ilerleme raporlarından yararlanılarak tespit edilmektedir. Tespit edilen bulgular ışığında, uzun yıllar boyunca Avrupa Birliğine tam üye olma yolunda önemli çaba sarf eden ve 2005 yılından beri müzakereci ülke konumunda bulunan Türkiye'nin, AB ile terörle mücadele konusunda ortaya çıkan anlaşmazlıklarının nedenleri de açıklanmaya çalışılmaktadır.
Özet (Çeviri)
After the terrorist attacks in the EU, the effects of the policy of anti-terrorism that created in line with European values, on candidate countries constitute the general framework of The Study. Terrorist attacks happened in the United States on September 11, 2001 constituted a milestone in the formation of EU Counter-Terrorism Policy. In this work, it is determined how EU Anti-Terrorism Policy are coherent and how they are reflected in the harmonisation efforts of each candidate country involved in the European Union membership process after 2004. At the same time in the light of the findings; about the fight against terrorism, causes of the disagreements between EU and Turkey which for decades made significant efforts to be full member of the European Union and has been an accessing country since 2005, are tried to be explained.