The Design and development of a computerized patient record system
Bilgisayarlı hasta kayıt sisteminin tasarlanması ve geliştirilmesi
  1. Tez No: 53383
  2. Yazar: ABDURRAHMAN YARATAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ZEYNEP ONAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Computerised Patient Record System, Manual Patient Record System, Medical Data, Clinical Records, Data Entry, Information Flow. -in
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
öz BİLGİSAYARLI HASTA KAYIT SİSTEMİNİN TASARLANMASI VE GELİŞTİRİLMESİ Yaratan, Abdurrahman Yüksek Lisans Tezi, işletme Bölümü Tez Yöneticisi: Y. Doç. Dr. Zeynep Onay Haziran 1996, 142 Sayfa Bu tezde, Ankara Numune Hastanesi - ir Plastik Cerrahi Kliniği için tasarlanan ve geliştirilen bilgisayarlı hasta kayıt sistemi sunulmaktadır. Kliniğin, hasta kayıt sisteminde karşılaşılan problemler, diğer elle giriş sistemlerinden daha farklı değildir. Medikal bilginin elle toplanışı parçalanmış, eksik, hatalı ve uzun vadeli kullanım için iyi organize edilmemiştir. Çalışmanın amacı, klinikteki kayıtları yeniden tasarlayıp, var olan sistemdeki yetersizlikleri ve problemleri ortadan kaldırmak ve aktiviteler (ayaklı, yataklı, ameliyat, ameliyat sonrası, taburcu) arasında entegrasyonu sağlamaktır. Klinikteki form ve raporlar yeniden tasarlanmış, etkin bilgi akışı için gerekli olan yeni formlar geliştirilmiştir. Yeni bilgisayarlı sistem gereksiz bilgi girişini önler, bilgi toplama ve işlem hızını arttırır, klinik aktivitelerin entegrasyonu için doğru ve tam bilgi sağlar. Sistem modüler, esnek ve kullanışlıdır. Anahtar Sözcükler Bilgisayarlı Hasta Kayıt Sistemi, Elle Girilen Hasta Kayıt Sistemi, Medikal Bilgi, Klinik Kayıtları, Veri Girişi, Bilgi Akışı. -iv-
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE DESIGN AND DEVELOPMENT OF A COMPUTERISED PATIENT RECORD SYSTEM Yaratan, Abdurrahman MBA, Department of Management Supervisor Assist. Prof. Dr. Zeynep Onay June 1996, 142 Pages This thesis presents a computerised patient record system designed and developed at the II. Plastic Surgery Clinic of Ankara Numune Hospital. The problems of the manual patient record system in the clinic are no more different than those occurring in other manual information systems. That is, manual capture of medical data is fragmented, incomplete, inaccurate and poorly organised for long-term use. The main purpose of this study is to redesign the clinical records of the II. PSC to eliminate the inefficiency and problems of the existing system, establish the integration of activities (inpatient, outpatient, surgical- operative, post-operative and discharge activities) through redesigning the forms and reports of the clinic and propose new forms necessary for efficient information flow. The new computerised system eliminates data redundancy, reduces the time for data capture and processing, provides accurate and complete data for the integration of clinical activities. The system is modular, flexible and user friendly.