Çiçekdağı doğu yarısı (Kırşehir) florası
- Tez No: 55247
- Danışmanlar: PROF.DR. MECİT VURAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Flora, Çiçekdağı, Türkiye, Fitocoğrafya, Flora, Çiçekdağı, Turkey, Phytogeography. Page number: 147 Adviser: Prof. Dr. Mecit VURAL II
- Yıl: 1996
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 128
Özet
ÇİÇEKDA?I DO?U YARISI (KIRŞEHİR) FLORASI (Yüksek Lisans Tezi) FAİK AHMET KARAVELİO?ULLARI GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Eylül 1996 ÖZ Bu çalışma Çiçek Dağı Doğu Yansı (KIRŞEHİR) florasını içermektedir. Çalışma alanından 1180 bitki örneğinin adlandırılması sonucu 83 familya ve 354 cins'e ait 663 tür ve türaltı düzeyde takson tespit edilmiştir. Bunlardan 50' si kültür bitkisidir, 110 tür de B5 karesi için yeni kayıttır. 110 endemik tür vardır, endemizm oranı % 18.37' dır. Taksonların fitocoğrafik bölgelere dağılımı şöyledir: İran-Turan elementleri % 28.00, Akdeniz elementleri % 4.83, Avnıpa-Sibirya elementleri % 4.00' dır. Diğerleri % 63.17' dir. Bilim Kodu: 401. 03. 04.
Özet (Çeviri)
FLORA OF EAST PART OF ÇİÇEKDA?I (KIRŞEHİR) (Master Thesis) FAİK AHMET KARAVELİO?ULLARI GAZI UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY ABSTRACT This Thesis consist of the flora of East Part of Çiçekdağı (KIRŞEHİR). 1180 plant specimens were gathered from the area in the years of 1993-1995. Identifications show that 663 taxa survive in East Part of Çiçekdağı, and these taxa belong to 354 genera and 83 family related with them. 50 species of them are cultivars. Distribution of the 663 taxa into the phytogeoraphical regions are as follow: Irano-Turanian 28.00 %, Mediterranean 4.83 %, Euro- Siberian 4.00 % and the others 63.17 %. Endemism rate of the 110 endemic species in the area is 18.37 %. Science code: 401. 03. 04.