The impact of employees training on employee satisfaction: A case of Turkish construction industry
Çalışanların eğitiminin çalışan memnuniyyeti üzerinde etkisi: Türk inşaat sektörünün durumu
- Tez No: 553094
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EMRE BERKE KURTULMUŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Çalışanların eğitimi, Çalışan memnuniyeti, Türk İnşaat Sektörü, Sosyal Bilimler İçin İstatistik Paketi, Performance Appraisal Strategies, Non-Governmental Organizations, Employee Motivation
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
Küreselleşme ve ekonominin hızlanması sürecinde, işletmelerin zamanın ve gelişimin yeni taleplerine ayak uydurabilmeleri için kalifiyeli elemanlara sahip olmaları gerekmektedir. Bu da çalışanların sürekli gelişmesi ve eğitilmesi sayesinde mümkündür. Ancak gerekli sonuçlar ve hedeflere ulaşmak, sadece teorik eğitimlere ve seminerlere dayalı bilgilerle değil, hem de bu bilgilerin ugulama becerisinin oluşturulması sayesinde mümkündür. Bu araştırmanın konusu temel olarak iş yerlerinde çalışanlarının eğitiminin çalışan memnuniyetine etkisinin, Türkiye inşaat sektörü firmaları örneğinde araşdırılmasıdır. Araşdırma metodu olarak kullanılan anket yöntemiyle 100 anket yapılmışdır ve anketlerden alınan veriler“Sosyal Bilimler İçin İstatistik Paketi ”ne (SSPS) göre incelenmişdir. Araştırmalar sonucunda alınan kalitatif veriler korelasyon tekniği ve soruların müzakiresi yöntemiyle analiz edilmişdir. Sonuç olarak alınan bulgular iş ile ilgili eğitimle çalışanların iş memnuniyeti arasında önemli ve olumlu bir ilişkinin olduğunu kanıtlıyor. Son olarak, araştırmada iddia olunan ve araşdırılan tüm fikirler, bulgular ve sonuçlar kullanılmış kavramlarla ilgili edebiyatların araşdırılmasıyla daha da zenginleşdirilmişdir.
Özet (Çeviri)
In the process of globalization and the acceleration of development of the economy, enterprises must have qualified personnel to keep up with the new demands of time and development. This is possible just with the continuous development and training of employees. However, to achieving the necessary results are possible not only by knowledge based on theoretical training and seminars, but also by creating the skill of applying this information. This topic basically involved survey of the effect of the training of employees in the work place on employee satisfaction, a case of Turkish construction industry. Questionnaires with the 100 person were used as a research method and the data obtained from the questionnaires were examined according to the Statistical Package for Social Sciences (SSPS). The qualitative data which has been obtained as a result of this research was analyzed by the correlation technique and the questions from questionnaire were discussed. The qualitative data obtained as a result of the research were analyzed by the correlation technique. As a result, the findings prove that there is positive and important relationship between job-related training and employee satisfaction. Finally, all the ideas, findings and results that have been investigated and researched in the research have been further enriched by investigating the literature based on the concept of the topic research.