The impact of training on employees performance: The case study of banking sector in Iraq
Eğitimin çalışan performansı üzerindeki etkisi: Irak bankacılık sektörü örneği
- Tez No: 698917
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA ÖZYEŞİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Employee, Motivation, Training, developing, Performance, Satisfaction, engagement, Work Efficiency
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 87
Özet
Eğitim, herhangi bir organizasyonun omurgasıdır. Herhangi bir işletmenin hedeflerine ve arzusuna ulaşmasındaki başarısı, insan kaynakları yönetimi literatürüne göre iş gücüne yakından bağlıdır. Çalışmanın amacı, Irak bankacılık sektöründe eğitimin çalışanın performansı üzerindeki etkisini incelemekti: Al-Rafidain Bankası örnek olay incelemesi. Çeşitli ekonomik kurumları ve idari organizasyonları etkiledi. Organizasyonlarda insan kaynaklarının yeniden şekillenmesine katkı sağlayan, bilimsel devrimin hüküm sürdüğü ve muazzam teknik gelişmelerin yaşandığı küreselleşme dünyası yeni bir dünya doğurdu. Yeni organizasyon kalıpları yarattı ve aynı zamanda güçlü bir şekilde önerilen değerler ve fikirler yeni, organizasyonlar daha esnek ve tüketici ve çevre koşullarına ve zaman sorununa ve teknolojiyi kullanarak iletişim ve insan etkileşimi bağlamında daha duyarlı. ve otomatik olarak benimsenmesi temelde performansa dayalıdır, strateji, hedeflerine yüksek derecede mükemmellik ayrımıyla ulaşmak için düşünce ve yaklaşımı benimser, Bu yeni gerçeklik, yeni bir insan kaynakları kalitesine artan bir ihtiyaç yarattı, inovasyonu hedefliyor ve organizasyonu yönetmede ve stratejilerini farklı şeyler formüle etmede stratejik bir oyuncu olmayı hedefliyor, küresel olarak düşünüyor ve yerel olarak hareket ediyor. insan unsuru, herhangi bir kuruluş için en önemli kaynaklardan birini temsil eder, en önemlisi değilse de, kuruluşların başarılarına ulaşmalarında ve uygulamalarda temel direğidir Hedefleri ve buradan yönetim, bireyleri daha iyi yönlendirmek ve yeteneklerini geliştirmek için çalışır Hedeflerini birleştirmek kuruluşun hedefleridir ve katılımı destekleyecek bir örgütsel iklim yaratmaya çalışır. Karşılıklı saygı, sorumluluk ve aidiyet duygusu ve işyerinde işbirliği ve sadakat ruhunu yaymak Bu, verimlilik ve performans yeteneklerini artırmak ve çalışanın performans ve yetkinliğine bağlı olmak için iki temel unsur çalışma yeteneğidir. Çalışma yeteneği, çalışanın yeteneklerinde, becerilerinde ve bilgisinde temsil edilir Çalışma arzusu ödenen teşviklere bağlıyken, eğitim süreci ile kazanılır. Çalıştığı organizasyonun hedeflerine ulaşan yöndeki davranışı, teşvikler faktörlerdir ve çalışanı performansını ve farklılığını artırmaya teşvik eden dış etkiler ve baştan çıkarmalar ve bu performans mükemmelliği iş tatmini ve performansın artmasına neden olur ve çalışanın çalıştığı organizasyona sadakatine. AnahtarKelimeler: Çalışan, Motivasyon, Eğitim, Geliştirme, Performans, Memnuniyet, Bağlılık, İş Verimliliği
Özet (Çeviri)
Training is the backbones of any organization because the success of any business enterprise to achieve its goals and desires depends closely on its workforce according to human resources management literature. The purpose of the study was to study the impact of training on employee's performance in the Iraqi banking sector: The case study of Al-Rafidain Bank. In recent years, the world witnessed fundamental developments affecting various aspects of life it influenced various types of public and private economic institutions and administrative organizations , which gave birth to a new world is the world of globalization, in which the scientific revolution prevailed and the tremendous technical developments, which have contributed to the reshaping of human resources in organizations it created new organizational patterns and at the same time strongly proposed values and ideas. New organizations are more resilient, and more responsive to consumer and environmental conditions and the problem of time and in the context of communication and human interaction using technology cutting-edge information and its automated adoption is fundamentally performance-based the strategy adopts thought and approach in order to achieve its goals with high degrees of excellence distinction, this new reality has created a growing need for a new quality of human resources aims for innovation and aspiration to be a strategic player in managing the organization and formulating its strategies different things, think globally and act locally. Human element represents one of the most important resources to any organizations, if not the most important at all, is the pillar of organizations in achieving their success and implementation its objectives. And from here the management works to better direct individuals and build their capabilities through connecting their goals are the goals of the organization and work to create an organizational climate that will support participation mutual respect, a sense of responsibility and belonging, and spreading the spirit of cooperation and loyalty at work this is in order to raise their efficiency and performance capabilities, and for the employee's performance and competence to depend on two essential elements is the ability to work and desire for it. the ability to work is represented in the employee's capabilities, skills and knowledge it is acquired through the training process, while the desire to work depends on the incentives paid his behavior in the direction that achieves the goals of the organization in which he works, incentives are the factors and the external influences and temptations that encourage the employee to increase his performance and distinction, and this excellence in performance leads to increased job satisfaction and performance and loyalty to the organization in which employee works.