Kaolenitin hidroksiklonlarla zenginleştirilmesi
Beneficiation of kaolinite by hydrocyclone
  1. Tez No: 57691
  2. Yazar: NURETTİN DAY
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. İHSAN TOROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Hidrosiklon, Kaolenit, Zenginleştirme, hydrocycolone, Kaolinite, Beneficiation
  7. Yıl: 1996
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Zonguldak Karaelmas Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
ÖZET Yüksek Mühendislik Tezi KAOLENİTİN HİDROSIKLONLA ZENGİNLEŞTİRİLMESİ Nurettin DAY Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Maden Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Yrd.Doç.Dı. ihsan TOROGLU Ağustos 1996, 105 sayfa Bu çalışma kaolenitin hidrosiklonla zenginleştirilmesi incelemesini kapsamaktadır. Sıra ile killer hakkında genel bilgiler verildikten sonra dünyada ve Türkiye'deki duruma değinilmiştir, kaolenitin zenginleştirme yöntemleri tartışıldıktan sonra çalışması yapılan kaolenit ve alındığı yöre tanıtılmıştır. Daha sonra çalışmanın gerçekleştirildiği deney seti ve deney yöntemleri tamtdmışur. Deney sonuçlarına göre her çalışma için Tromp eğrileri çizilmiş, elde edilen verilerle basınç, katı konsantrasyon, nozzle ve yıkama randımanları üçlü diyagramlarla gösterilmiştir. Bütün bu çalışmaların sonucunda elde edilen verilere göre kaolenitin hidrosiklonla zenginleştirilmesinde tek kademe işlemin istenen sonuçlara ulaşmak için yeterli olmadığı tespit edilmiştir. Kaolenitler, günümüzde modern hidrosiklon devrelerine sahip zenginleştirme tesislerinde en az 2-3 kademeden geçirilmektedir. Bu konuda 2-3 kademeli ve en az 4-5 parametrenin değiştirilerek bir çalışmanın yapılması uygun olacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT M. Sc Thesis BENEFICIATTON OF KAOLINITE BY HYDROCYCLONE Nurettin DAY Zonguldak Karaelmas University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mining Engineering Thesis Advisor: Assist.Prof. İhsan TORO?LU August 1996, 105 pages This study covers, benefication of kaolinite by hydrocyclone. After general informations about clays, situations in Turkey and world were presented. After beneficiation processes of kaolinite, experimental sample kaolinite and its region and experimental set were introduced. According to experimental results, Tromp's curves were drawn and pressure, nozzle, solid concentration and recovery were showed by triple diagrams. Results of all works indicated that, only one step hydrocyclone unit is not enough for kaolinite beneficiation. Nowadays, there are 2-3 steps hydrocyclone processes in modern plants. I belive for a successftill result, 2-3 steps hydrocyclone units must be applied and 4-5 changable parameters must be tried.