The impact of HRM practices on job satisfaction in Yemen the case of ALKURAIMI Bank
HRM uygulamalarının Yemen'te ALKURAIMI Bankası örneğinde iş memnuniyetine etkisi
  1. Tez No: 578834
  2. Yazar: ABDULRAQEB ALABARAH
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NUR ÇAVDAROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: HRM, Job Satisfaction, Turnover, Performance, Compensation, Benefit, Safety and
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kadir Has Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
Bu çalışma, insan kaynakları uygulamalarının iş tatmini üzerindeki etkisini araştırmak ve tanımlamak için yapılmıştır. Yemen'de ALKURAIMI bankasında çalışanların sayısı. Değişikliklerle dolu bir dünyada çok önemli bir ihtiyaç var. Çalışanları etkileyen sorunları ve çalışanları hakkında daha iyi bilgi edinir. herhangi bir kuruluş için en önemli varlıktır. Bu araştırmanın temel amacı, insan kaynakları yönetiminin etkisini bulmak ve araştırmaktır. Yemen'deki ALKURAIMI bankasındaki uygulamalar. Bu uygulamalar arasında işe alım ve seçim yer almaktadır. performans değerlendirme, eğitim ve gelişim, ücretlendirme, çalışma ortamı, iş tasarımı sorumluluklar, terfi, iş güvenliği ve takdir. Araştırmamız için Yemen'deki ALKURAIMI bankası örneğine odaklandık. Bir anket olmuştur yaklaşık 500 çalışanı için dağıtıldı ve 91 çalışanı yanıt verdi. Onu topladık Birincil veri ve kullanılan Sosyal Bilimler için İstatistik Paketi (SPSS) bilgisayar yazılımı programı veri analizi. Son olarak, araştırmalar bankanın bulduğu bulgular ve tavsiyelerle tamamlanmıştır. İKY uygulamalarını geliştirmek
Özet (Çeviri)
This study is done to explore and define the impact of human resource practices on job satisfaction of employees in ALKURAIMI bank in Yemen. In a world full of changes there is a crucial need to acquire better knowledge about the problems and things that affects employees since the employees are the most important asset for any organization. The core objective of this research is to find and explore the impact of human resource management practices in ALKURAIMI bank in Yemen. These practices include recruitment and selection, performance appraisal, training and development, compensation, working environment, job design and responsibilities, promotion, job security and appreciation. For our research, we focused on the case of ALKURAIMI bank in Yemen. A questionnaire has been distributed for around 500 Hundred of employees and 91 of them responded. We collected that primary data and used Statistical Package for Social Science (SPSS) computer software program to analyze data. Finally, the research is concluded with findings and recommendations for the bank to improve their HRM practices.