PKK/KCK terör örgütünün legalleşme faaliyetleri
The legalization activities of PKK/KCK terrorist organization
- Tez No: 602119
- Danışmanlar: DOÇ. DR. TÜRKMEN TÖRELİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Tarih, Public Administration, Political Science, History
- Anahtar Kelimeler: PKK, KCK, Terörle Mücadele, Çözüm Süreci, Legalleşme Faaliyetleri, Türkiye, PKK, KCK, Anti-Terrorism, Resolution Process, Legalization Activities, Turkey
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgi Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Strateji Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 100
Özet
Bu çalışma Türkiye'de faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütünün meşrulaştırma sürecini ve bu süreçte gerçekleştirdiği faaliyetleri konu edinmekte olup iki bölüme ayrılmıştır. İlk bölümde Türkiye'de faaliyet gösteren PKK terör örgütü ele alınmış ve örgütün tarihi arka planı üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde ise PKK/KCK terör örgütünün legalleşme faaliyetleri analiz edilmektedir. Bu bölümde örgütün legal alanda yürüttükleri faaliyetleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları içinde yer alan etkinlikleri çerçevesinde incelenmektedir. Ayrıca bu bölümde örgütün legalleşme faaliyetleri kapsamında Çözüm Süreci ele alınmış ve sonrasında yaşanan Hendek Olayları incelenerek konu günümüze kadar getirilmiştir. Bu çalışma, ağırlıklı olarak 2005 yılı ve sonrasında yer alan olayları kapsadığı için konu hakkında daha belirgin analizlerin elde edilebilmesi amacıyla hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
The subject of this study is the legitimation process and activities of the PKK/KCK terrorist organization, which is operating in Turkey. This study is divided into two parts. The first part examines the PKK terrorist organization in Turkey and deals with the historical background of it. In the second part of the study, the legalization activities of PKK/KCK terrorist organization are explained. This section examines the legalization activities of the organization in the legal field, in the activities within the political parties and non-governmental organizations. Also, in this section, the Resolution Process and the Hendek Incidents are examined, and the present-day situation is evaluated. Since this study covers mostly the events taken place during 2005 and afterward, it aims to provide a more specific analysis of the topic.