Made in Germany - inwiefern beeinflusst die Deutsche beratungsqualität den globalen klienten?
Made in Germany' - Alman danışmanlık kalitesi müşteri hastaları hangi ölçüde etkilemektedir?
  1. Tez No: 606871
  2. Yazar: ARTHUR BOHLENDER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FİSUN ALVER, PROF. DR. ERNST STRUCK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Psikoloji, Sosyoloji, İşletme, Psychology, Sociology, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Made in Germany, danışmanlık kalitesi, müşteri memnuniyeti, uluslararası müşteri, algılama, Made in Germany, Quality of Advice, Customer Satisfaction, International Clients, Perception Date: 01.07.2019
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Almanca
  9. Üniversite: Türk-Alman Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 400
Özet
Mevcut çalışmanın konusu, Alman danışmanlık kalitesinin uluslararası müsteri hangi ölçüde etkilediğidir. Bunun için“Made in Germany”, müşteri memnuniyeti ve alman danışmanlık kalitelerine yönelik mevcut teoriler incelenmektedir. Bir karşılaştırma yapılabilmesi amacıyla elde edilen ön bilgiler cluster analizi yoluyla değerlendirilmekte, bunlardan nitel anketler hazırlanmakta ve hazırlanan sorular hem dahili uzmanlar ile danışmanlara hem de bağımsız deneklere yöneltilmektedir. Araştırmacı, verilerin değerlendirilmesini mümkün kılmak için bir kategori sistemi oluşturmaktadır. Çalışma esnasında birçok ipucu“Made in Germany”etiketinin kaliteli Alman işçiliğinin algılanması konusunda cazip bir ön gösterge olduğunu ortaya koymuştur. Görüşme yapılan kişilerin Alman kalitesini uluslararası alanda oldukça başarılı ve yüksek nitelikli olarak değerlendirmeleri ve bunun danışmanlık kalitesine de uygulanabilir olduğunu düşünmeleri dikkat çekmektedir.
Özet (Çeviri)
The present paper examines in what way international clients are influenced by German quality of advice. The analysis takes into account existing theories of“Made in Germany”, customer satisfaction and quality of German consulting. In order to be able to make a comparison all gained prior knowledge is evaluated in a cluster analysis before qualitative questionnaires are developed and experts and consultants as well as independent test persons are interviewed. The researcher develops a category system to enable the evaluation of the data. During the study several indications for“Made in Germany”as an attractive predictor for the perception of German value work have been revealed. It was striking that interviewees who rated German quality as generally high and successful in international comparison were also able to imagine it is applicable to the quality of advice.