Eine vergleichende semiotische analyse der automobilwerbungen im Deutschen und Türkischen
Alman ve Türk otomobil reklamlarının karşılaştırılmalı semiyotik analizi
  1. Tez No: 628159
  2. Yazar: HATİCE TAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUTLU ER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Alman Dili ve Edebiyatı, Dilbilim, German Linguistics and Literature, Linguistics
  6. Anahtar Kelimeler: Dilbilim, Almanya, Türkiye, Reklam, Araba, Göstergebilim
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Almanca
  9. Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Alman Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Alman Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Reklam neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir ve satış pazarlamasının en önemli yöntemlerinden biridir Günümüzde birçok reklam malzemesi günlük yaşamda sıklıkla kullanılmaktadır. Bunlar arasında en çok yazılı ve görsel reklam medyaları kullanılmaktadır. Bu çalışmada, dilsel topluluklar ve farklılıklar Almanca ve Türkçe reklamlar karşılaştırılarak belirlenmiştir. Reklam analizinde çeşitli yöntemler, semboller, algı, retorik figürler / üslup vb.sıklıkla kullanılmaktadır.Özellikle otomobil reklamlarında iki dilin algılanması üzerinde durulmuştur.
Özet (Çeviri)
Almost as old as human history, advertising is one of the most important sales marketing methodes. Today, many advertising tools are often used in daily life.Among these, the most frequently used ones are written and visual advertising tools.In this study, Turkish and German advertisments were compared to see what linguistic ( semantic ) similarities exist between the two.Frequently used methods in advertising analysis;symbols, perceptions, rhetorical figures and styles so on have been emphasized, especially in car commercials. Keywords : Linguistics , Germany, Turkey, Advertisement, Car, Semantics