Çok dili çağrı merkezinin uluslararası iş dünyasının genişletilmesinde rolü: Çalışan becerilerin geliştirilmesi müşteri deneyimini zenginleştirme ve yeni iş fırsatları yaratma
The role of multilingual call center in expansion ofinternational business: Improved skills base, enriching customerexperi̇ence, and creati̇ng new business opportunity
  1. Tez No: 628182
  2. Yazar: MOHAMED KONATE
  3. Danışmanlar: Prof. Dr. HAKAN YİLDİRİM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Çağrı Merkezi, iş tatmini ve iş fırsatı, müşteri hizmetleri, Call center, business opportunity, job satisfaction and job opportunity, Customer service
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Marmara Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 105
Özet
Son otuz yılda, dünya ekonomik sektörlerinde önemli değişiklikler geçirdi. On dokuzuncu yüzyılda ekonomik büyümeye yol açan imalat sanayii, şimdi çok dilli çağrı merkezinin önemli bir gelişimi gözlenirken derin bir düşüş gösteriyor. Bu fenomen nedeniyle çok sayıda yazar çok dilli çağrı merkezlerinin ekonominin yeni büyüme motoru olarak rolünü belirlemeye başlamıştır. Garza (2011), çağrı merkezlerinin analizinin, 20. yüzyılın son on yılındaki ve 21. yüzyılın ilk on yılındaki makroekonomik evrimi anlamak için temel olduğunu onaylamaktadır Çok dilli çağrı merkezleri birçok işletme için müşteri etkileşimi hizmetinin ana kanalı haline gelmiştir. Çağrı merkezi temsilcilerinin müşterilere sunduğu profesyonellik ve verimlilik düzeyi, geleneksel müşteri hizmetleri uygulamaları ve iş fırsatı karşısında önemli bir avantaj sağlar. Çok dilli çağrı merkezlerinin büyümesi son yirmi yılda önemli ölçüde olmuştur. Bu büyüme, bir şirketin işletme maliyetlerini düşürme ve gelirleri artırma arzusundan kaynaklanmaktadır (Kim 1997) Burada sunulan çalışma, çok dilli çağrı merkezinin uluslararası ticaretin gelişmesindeki rolünü, küreselleşmiş ekonomideki önemini ve çok dilli çağrı merkezinde kullanılan işgücünü incelemeyi amaçlamaktadır. Çok dilli çağrı merkezinin müşteri deneyimi, çalışma koşulları ve bugünün pazarındaki yeni iş fırsatları ndaki önemini göstermeye çalışıyor. Özellikle 24 saat / 24 olan birden fazla müşterisine yardım sağlamak, telefonla veya İnternet üzerinden satış yapmak isteyen şirketler tarafından geliştirilen yeni bir çağrı merkezinin ortaya çıkışını belgelemek ve analiz etmek ilginçtir.
Özet (Çeviri)
In the last three decades, the world has undergone significant changes in its economic sectors. The manufacturing industry, which led to economic growth during the 19th century, now shows a deep decline while an important development of the multilingual call center is observed. Due to this phenomenon, numerous authors have begun to document the role of the multilingual call centers as the new growth engine of the economy. Garza (2011) affirms that the analysis of call centers is fundamental to understand the macroeconomic evolution in the last decades of the 20th a century and in the first decades of the 21st century. Multilingual call centers have become the primary channel of customer interaction services for many businesses. The level of professionalism and efficiency that call center agents deliver to customers provides a significant advantage over traditional customer service practices and business opportunities. The growth of multilingual call centers has been substantial over the last two decades. This growth is driven by a company's desire to lower operating costs and to increase revenues (Kim 1997). The work presented here aims to study the role of a multilingual call center in the expansion of international business, its importance in the globalized economy, and the workforce employed in the multilingual call center. It tries to show the importance of multilingual call-in customer experience, working conditions, and new business opportunities in today's market. It is interesting to document and analyze the emergence of new call centers that seem to be developed in principle by companies interested to provide assistance to their multiple customers 24h/24, and selling by telephone or through the Internet.