The usage of neuromarketing research methods for e-commerce and the eye tracking application test
E-ticaret için nöropazarlama araştırma methodlarının kullanımı ve göz izleme uygulaması testi
  1. Tez No: 629738
  2. Yazar: NESLİHAN UĞUR
  3. Danışmanlar: DR. KAZIM SELÇUK TUZCUOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: E-ticaret, Nöropazarlama, Göz İzleme, B2C, B2B, E-commerce, Neuromarketing, Eye Tracking, B2C, B2B
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Pazarlama Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 87
Özet
Bu araştırma teknolojinin gelişmesi ile birlikte e-ticaretin dünya ekonomisindeki yerini, önemini ve rolünü açıklamaktadır. İşletmeler için önemini anlamak için bu araştırma da e-ticaretin adaptasyon sürecinden, avantajlarından ve geleceğinden bahsedilmiştir. E-ticaretin öneminin ve adaptasyon sürecinin anlaşılmasından sonra, nöropazarlama alanı incelenmiştir. Nöropazarlamanın tarihçesi, yöntemleri, bu yöntemlerin uygulama alanları üzerinde durulmuştur. Ayrıca nöropazarlamanın, pazarlama ve e-ticaret alanının gelişmesine ve büyümesine nasıl yardımcı olduğundan bahsedilmiştir. Nöropazarlamanın potansiyel geleceği hakkında bilgi edinmek için, alanında uzman profesyonellerin yardımı ile en önemli nöropazarlama yöntemlerinden biri olan göz izleme testi ile nitel bir çalışma yapılmıştır. Bu araştırma, nöropazarlamanın şu anki durumu ve sektör ilerledikçe yapılması gerekenler üzerine bir tartışma ile sonuçlandırılmıştır.
Özet (Çeviri)
This research is explained history, importance and role of e-commerce in world economy with the development of technology. In this study adaption process of e-commerce, advantages and future of e-commerce are mentioned to understand its importance businesses. Once there is an understanding of the e-commerce and its' adaption process, the research is look at the field of neuromarketing – a history of the industry, an explanation of the common research methods that it employs, and an understanding of how neuromarketing can assist in advertising research and e-commerce. To gain knowledge on the potential future of neuromarketing, a qualitative study was done through eye-tracking test which is the one of the most important neuromarketing methods with assist of professionals who have practical uses for neuromarketing in their respective fields. This research is concluded with a summary the current state of neuromarketing, and a discussion on what needs to be done as the industry moves forward.