The impact of using effective storytelling in social media on consumers' purchase intention in Jordan
Sosyal medyada etkili hikaye anlatımını kullanmanın Ürdün'deki tüketicilerin satın alma niyeti üzerine etkisi
  1. Tez No: 723403
  2. Yazar: ABEER OMAR AL ASHI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MURAT UNANOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: sosyal medya platformları, satın alma niyeti, restoranlar, hikaye anlatımı, müşteriler, Marketing Strategy, Nestle, SWOT, PESTLE, Financial analysis
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
Bu araştırma makalesinin amacı, sosyal medya hikaye anlatımının müşterilerin Ürdün'deki restoranlara yönelik satın alma niyetleri üzerindeki etkisini incelemektir. İşletmeler arasında artan rekabet nedeniyle genel olarak pazarlamacılar ve restoran pazarlamacıları, müşterileri elde tutmak ve çekmek için yeni, yenilikçi yollar arıyorlar. Ve teknoloji dünyayı doyurmaya devam ederken, genel olarak pazarlamacılar ve restoran pazarlamacıları, müşterileri elde tutmak ve çekmek için gerçekten yeni, yenilikçi yollar arıyorlar. Ve teknoloji dünyayı doyurmaya devam ederken, pazarlamacılar bu müşteriye ulaşmak için yeni ve yaratıcı yollar aramaya başladılar. Çocukluğumuzun bir parçası olan ve etrafımızdaki her şeyi kavramamıza ve bir süre hafızamızda kalmamsine yardımcı olan hikayeler, artık müşterileri çekmek ve onları bir marka veya ürün hakkında olumlu tavsiyeler yaymak için kullanılıyor. Bir markanın kendisi veya sundukları hakkında bir anlatı anlattığında, kitlesinden daha fazla güven ve katılım kazandığı belirtilmektedir. Tanımlayıcı çıkarımsal çalışma tasarımı yaklaşımı kullanıldı; Nicel veriler, toplanan örneğe dayalı olarak popülasyonun bir tanımını sunmak için kullanıldı. Planlı davranış fikri, bu çalışmanın araştırma modelini oluşturmak için kullanıldı (Icek Ajzen, 1985). Verileri elde etmek için uygun kartopu örnekleme yaklaşımı kullanılmıştır; çeşitli güvenilir kaynaklardan oluşturulan yapılandırılmış anket, onu alan 400 kişiden 306'sı tarafından tamamlandı. Restoran sahipleri ve yöneticileri, müşterilerin satın alma niyetini geliştirmek ve yoğun rekabetin üstesinden gelmek için anlatısal pazarlamayı kullanmalıdır.
Özet (Çeviri)
The aim of this research paper is to study the influence of social media storytelling on customer purchase intentions toward restaurants in Jordan. Because of the increased rivalry among businesses Marketers in general, and restaurant marketers, have been seeking for fresh, innovative ways to keep and attract customers. And, as technology continues to saturate the world, Marketers in general, and restaurant marketers, have indeed been seeking fresh, innovative ways to keep and attract customers. And, as technology continues to saturate the world, marketers have been on the lookout for new and imaginative ways to reach out to this clientele. Stories, which are a part of our childhood and help us grasp everything around us and linger in our memory for quite some time, are now utilized to attract customers and engage them in spreading positive recommendations about a brand or a product. It is stated that when a brand tells a narrative about itself or what it provides, it gains greater trust and participation from its audience. The descriptive inferential study design approach was employed; quantitative data was used to offer a description of the population based on the gathered sample. The idea of planned behavior was employed to construct the research model for this study (Icek Ajzen, 1985). The convenient snowball sampling approach was employed to obtain the data; the structured questionnaire, which was produced from various credible sources, was completed by 306 of the 400 people who got it. Restaurant owners and managers should use narrative marketing to enhance customer buy intent and overcome heavy competition.