The application of online reflective teaching on EFL teachers' professional development
Yabancı dil öğretmenlerinin profesyonel gelişiminde çevrimiçi yansıtıcı öğretimin uygulanması
  1. Tez No: 723545
  2. Yazar: BURCU HASBAY
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ CEYHUN KARABIYIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yansıtıcı Öğretim, Yansıtıcı Öğretim Stratejileri, Yansıtıcı Araçlar, İnternet Üzerinden Uzaktan Eğitim, İnternet Üzerinden Dersler, Profesyonel Gelişim, Reflective Teaching, Reflective Teaching Strategies, Online Distance Education, Online lessons, Professional Development
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Ufuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 119
Özet
Bu çalışma, yansıtıcı öğretim tekniklerinin ve yansıtıcı araçların kullanımıyla, internet üzerinden uygulanan İngilizce derslerinde, İngilizce öğretmenlerinin profesyonel gelişimine katkıları ve etkisini incelemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Bu durumdan yola çıkılarak, profesyonel gelişimin internet üzerinden yapılan derslere de katkıları incelenmiştir. Bu çalışmaya Ankara'daki özel eğitim kurumunda ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde çalışan toplamda 17 İngilizce öğretmeni katılmıştır. Veriler, telefon üzerinden yapılan, çalışma öncesi ve sonrası görüşmelerin ses kaydına alınmasıyla toplanmıştır. 17 İngilizce öğretmeni ile yansıtıcı eğitim ve stratejileri hakkında derinlemesine bilgi vermek amacıyla internet üzerinden toplantı yapılmıştır. Nitel araştırmada, görüşmelerden elde edilen veriler incelendikten sonra elle kodlamaları atandı ve temaları belirlendi. Çalışmanın sonuçları, İngilizce öğretmenlerinin, yansıtıcı eğitime başından beri gösterdiği olumlu tutum, dersler internet üzerinden yapıldığından dolayı teknolojik avantajların da etkisiyle birçok yönden, İngilizce öğretmenlerinin profesyonel gelişimlerine katkı sağladığı sağlamıştır ve ilk defa internet üzerinden ders anlatan öğretmenlerin, yansıtıcı öğretimin bu yeni sisteme geçişlerinde süreci kolaylaştırması ve derslerine katkıları belirlenmiştir. Aynı zamanda, İngilizce öğretmenlerinin çoğunlukla, yansıtıcı süreci bireysel olarak geçirdikleri ve yansıtıcı teknik ve araçlarını buna göre belirlemişlerdir.
Özet (Çeviri)
This study was carried out to examine the contribution and effect of the professional development of English teachers in online English lessons, using reflective teaching techniques and reflective tools. Based on this situation, the contributions of professional development to online courses were also examined. A total of 17 English teachers working at primary, secondary, and high school levels in a private education institution in Ankara participated in this study. Data were collected by recording the pre-and post-study interviews over the phone. An online meeting was held with 17 English teachers to provide in-depth information about reflective teaching and strategies. After examining the data obtained from the interviews, hand-coding was assigned, and themes were determined in qualitative research. The results of the study showed that the positive attitude of the English teachers towards reflective teaching from the very beginning, and the technological advantages as the lessons are given on the Internet, contributed to the professional development of English teachers in many ways, and the teachers who taught online for the first time, reflected the process in the transition of reflective teaching to this new system. Facilitating and contributing to the online lessons were determined. At the same time, English teachers mostly went through the reflective process individually and determined their reflective techniques and tools accordingly.