English language teachers' experiences of online teaching
İngilizce öğretmenlerinin online eğitim deneyimleri
  1. Tez No: 747219
  2. Yazar: SERCAN ÇETİNKAYA
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HÜLYA YUMRU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: İngilizce Öğretimi, Çevrimiçi Öğretim, Teknik, Pedagojik ve Kurumsal Sorunlar, English Language Teaching, Online Teaching, Technical, Pedagogical, and Institutional Problems
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Günümüzde yaygın olarak kullanılan çevrimiçi öğretim, araştırmacılar, eğitimciler ve öğrenciler arasında merkezi bir fenomen olarak kabul edilmektedir. Özellikle küresel ölçekte yaşanan Covid-19 salgını sırasında dünyadaki hemen hemen her kurum bu kadar hızlı online eğitim olanaklarını kullanarak öğrencilerine eğitim hizmeti verme ihtiyacı hissetmiştir. Ayrıca online eğitimin getirdiği kolaylık ve yenilikler öğrencilerin ve öğretmenlerin kısacası tüm kullanıcıların memnuniyetini kazanmıştır. Eğitim kurumlarının eğitim sonrasında da bu tür olanakları kullanmaya devam edeceği ve çevrimiçi öğretim uygulamalarının önemi ve kullanımı hız kazanacağı görülmektedir. Bu çalışmada, İngilizce öğretmenlerinin çevrimiçi öğretim deneyimlerinin incelenmesi amaçlanmıştır. İngilizce eğitimcilerinin çevrimiçi öğretime yönelik algıları yaşadıkları teknik, pedagojik ve kurumsal sorunlar açısından incelenmiştir. Araştırma, İstanbul ilinde özel ortaokullarda görev yapan 50 İngilizce öğretmeninden oluşan bir katılımcı grubu ile anket uygulaması şeklinde gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın sonunda, uzaktan eğitim faaliyetlerinde İngilizce öğretmenlerinin çalıştıkları okullar tarafından kurumsal olarak yeterli düzeyde desteklendiklerine, kendilerinin iş arkadaşları tarafından cesaretlendirildiklerine ve duygusal olarak desteklendiklerine yönelik algılarının bulunduğu, ancak, uzaktan eğitimin öğretmenlere aşırı iş yükü getirdiğini düşündükleri belirlenmiştir. Ayrıca, öğretmenlerin, çoğunlukla internet bağlantı sorunları ve dizüstü bilgisayarlar gibi teknolojik araçların pahalı olması gibi teknik sorunlar, öğrencilerin derslere çok az ilgi göstermeleri, öğrencilerin dil yeterliliğine yönelik değerlendirme yapamamaları ve öğrencilerin daha önceki dil düzeyleri gibi pedagojik sorunlar ve çok fazla toplantı yapılması, daha az işbirliği kurulması ve kurumsal eğitim için okulun internet alt yapısının eksik olması gibi teknolojik/iş yeri sorunları yaşadıkları tespit edilmiştir. Son olarak, İngilizce öğretmenlerinin kendilerini her ne kadar uzaktan eğitim için yeterli görseler de, çoğunluğunun halen bu tür sorunlarla uğraşmak zorunda kaldıkları ve bu durumun performanslarına olumsuz yansıdığı araştırmanın diğer önemli bulguları arasındandır.
Özet (Çeviri)
Being widely used today, online teaching is recognized as a central phenomenon among researchers, educators, and students. Particularly, during the Covid-19 epidemic, which is experienced on a global scale, almost every institution around the world has felt the need to provide education services to their students by using fast online education opportunities. In addition, the convenience and innovations brought by online education have gained the satisfaction of students and teachers, in short, all users. It seems that educational institutions will continue to use such facilities after the education and the importance and use of online teaching applications will gain speed. In this study, we aimed to examine the online teaching experiences of English language teachers. The perceptions of English language teachers about online teaching have been examined in terms of the technical, pedagogical, and institutional problems they faced. A survey-based study was used with a participant group consisting of 50 English language teachers working at private secondary schools in Istanbul, Turkey. At the end of the study, we found out that English language teachers think that they are adequately supported institutionally by the schools they work for and that they are encouraged and emotionally supported by colleagues, but they think that online education imposes an excessive workload on them. Also, teachers have faced mostly internet connection problems and finding expensive technological tools such as laptops for technical issue, students' low-level of attention span during the lessons, conducting assessments, and students' language proficiency level as a pedagogically issue, more meetings, less cooperation, and schools' internet connection load as institutional/workplace issues. Finally, although English language teachers consider themselves sufficient for online education, it is among the other important findings of the research that the majority of them still have to deal with the problems and that this situation has a negative impact on their performance.