COVID-19 PANDEMİSİ SÜRECİNDE FEN BİLİMLERİ DERSİNİN UZAKTAN EĞİTİM İLE VERİLMESİNE YÖNELİK ÖĞRENCİGÖRÜŞLERİNİN İNCELENMESİ
EXAMINING THE OPINIONS OF POSTPRIMARY STUDENTS ON TEACHING SCIENCE CLASSES THROUGH DISTANT EDUCATION DURING THE COVID-19 PANDEMIC
  1. Tez No: 811208
  2. Yazar: ÜMMÜGÜLSÜM KUZUCU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ÖNDER ŞİMŞEK, DR. ÖĞR. ÜYESİ SILA KAYA CAPOCCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: fen bilimleri, pandemi, uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim, science, pandemic, distant education, face-to-face education
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik ve Fen Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Fen Bilgisi Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu araştırma, fen bilimleri dersinin uzaktan eğitim yolu ile öğretilmesi üzerine ortaokul öğrencilerinin görüşlerinin değerlendirilmesini amaçlamaktadır. Bu araştırma nitel bir araştırmadır. Çalışma grubunu 2022-2023 eğitim öğretim yılında Ağrı ili Patnos ilçesinde öğrenim gören 7. ve 8. sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Pandemi döneminde uzaktan eğitim ile fen bilimleri dersine katılmış olma, çalışma grubunun belirlenmesindeki aranan şartlardan bir tanesi olarak belirlenmiştir. Veri toplama aracı olarak anket kullanılmıştır. Araştırmanın verilerinin değerlendirilmesinde nitel veri analiz tekniği kullanılmıştır. Çalışmanın bulgularında ise öğrencilerin uzaktan eğitim hakkında olumsuz duygu ve düşüncelerinin olumlu duygu ve düşüncelerinden fazla olduğuna, uzaktan eğitimde karşılaşılan en büyük problemlerin başında ise altyapı sorununa, akıllı cihaz eksikliğine, internet sıkıntısına ve iletişim probleminin yer aldığına ulaşılmıştır. Aynı zamanda öğrencilerin büyük bir bölümünün uzaktan eğitim yerine yüz yüze eğitimi tercih etmek istedikleri sonucuna da ulaşılmıştır. 2023, 94 Sayfa
Özet (Çeviri)
The current study, aims to evaluate the opinions of the post primary students on participating into science calasses through distant education. This research is a qualitative research. The participants of the study involve 7th and 8th grade students of the 2022-2023 academic year in Patnos district of Ağrı province.“Attending to science classes through distant education during the COVID-19 pandemic”is identified as one of the requirements for becoming a participant in this study. Questionnaire was used as data collection tool. Qualitative data analysis technique was used to evaluate the data of the research. In the findings of the study, it was found that the negative feelings and thoughts of the students about distant education are more than their positive thoughts and feelings, and the biggest problems encountered in distant education are the infrastructure problem, the lack of smart devices, the internet problem and the communication problem. At the same time, it was concluded that most of the students wanted to prefer face-to-face education instead of distant education. 2023, 94 Pages