Learning the intcruct through the internet: A case study
İnterneti internet üzerinden öğrenmek: Bir durum çalışması
- Tez No: 82837
- Danışmanlar: DOÇ. DR. M. YAŞAR ÖZDEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Eğitim ve Öğretim, Computer Engineering and Computer Science and Control, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: WWW tabanlı Öğretici, Internet iv, WWW-based Tutorial, Internet 111
- Yıl: 1999
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
oz İNTERNETİ INTERNET ÜZERİNDEN ÖĞRENMEK: BİR DURUM ÇALIŞMASI Yiğit, Yasemin Master, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. M. Yaşar Özden Nisan 1999, 99 sayfa Bu tezin amacı Internet konusunu öğretmek için geliştirilmiş WWW tabanlı bir Öğreticinin yeterliliğini araştırmaktır. Bu öğretici Internet konusunda bilgisi olmayan öğrenciler üzerinde uygulanmış ve WWW tabanlı Internet öğreticisinin etkisi araştırılmıştır. Bu tez çalışmasında durumun incelenmesi amaçlandığından, farklı yaş ve farklı okullardaki öğrenciler kullanılmıştır. Çalışmanın sonunda, hem sayısal hem de sözel sonuçlar verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LEARNING THE INTERNET THROUGH THE INTERNET: A CASE STUDY Yiğit, Yasemin M. S., Department of Computer Education and Instructional Technologies Supervisor: Assoc. Prof. Dr. M. Yaşar Özden April 1999, 99 pages The purpose of this research was to investigate the efficiency of a WWW- based Tutorial, developed to teach the Internet. This tutorial was administered on students who do not have any knowledge about the Internet and the effectiveness of the WWW-based Internet Tutorial was investigated. Since this study is a Case Study, students at different ages and different schools were taken into consideration. At the end of this study, both Quantitative and Qualitative Results were given.