The effect of social media advertisements on the consumer behavior under the moderator effect of culture: A study on health tourism
Kültürün düzenleyici etkisi altında sosyal medya reklamlarının tüketici davranışlarına etkisi: Sağlık turizmi üzerine bir araştırma
  1. Tez No: 829342
  2. Yazar: TABARAK NEBAL A. HIJJO
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HIZIR KONUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya Reklamcılığı, Tüketici Davranışı, Satın Alma Kararı, Kültür, medikal turizm, Social Media Advertising, Consumer Behaviour, Purchase Decision, Culture, medical tourism
  7. Yıl: 2023
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 125
Özet
Dijital teknolojinin ilerlemesi sonucunda insanların yaşamları büyük ölçüde etkilendi ve tüketim kalıplarımız yeni boyutlar kazandı. Kültürel dinamiklerdeki sürekli değişimler göz önüne alındığında, bu tez, dijital tüketim kültürünün dijital sosyalleşmeyi nasıl mümkün kıldığını açıklamaya çalışmaktadır. Araştırmacılar, insanların sosyal medya reklamlarına tepkilerinin kültürel geçmişlerine bağlı olarak farklılık gösterdiğini keşfetti. Bu çalışmanın temel amacı önemli kültürel farklılıklara ilişkin en güncel verileri karşılaştırmaktır. Satın alma öncesi aktivite, satın alma kararları ve satın alma sonrası bağlılık, kültürler arasında büyük farklılıklar gösterebilir. Turizm şu anda en karlı sektörlerden biridir. Turizm, sağlık turizmi ve konaklama pazarlamacıları, sosyal medyayı aktif olarak benimseyerek daha az zamanda ve daha düşük maliyetle daha fazla yeni alıcıya ulaşabilirler. Kültürel bileşen altında bu makale, sosyal medyanın turizm sektörü tüketicilerinin karar verme davranışları ve Türkiye'deki medikal turizm alanındaki çevrimiçi alışveriş eğilimleri üzerindeki etkisini araştırıyor. 200 Türk turistten sosyal medya pazarlamasına ve kültürel etkilere yönelik tutumları üzerine bir anket doldurmaları istendi. Bu çalışmada betimsel analitik yöntem benimsenmiştir. Çoğunlukla literatüre ve sağlanan araştırmayla bağlantılı önceki yayınlara ve makalelere dayanmaktadır; çeşitli sosyal medya turist kullanıcılarından anketler ve anketler kullanılarak veriler toplanacak; veriler yüzdeler ve istatistiksel grafikler kullanılarak toplanacak ve analiz edilecektir; Veriler yüzdeler ve istatistiksel grafikler kullanılarak toplanacak ve analiz edilecektir.
Özet (Çeviri)
People's lives have been drastically impacted as a result of the advancement of digital technology, and our consumption patterns have taken on new dimensions. Considering these continual changes in cultural dynamics, this thesis attempts to explain how digital consumer culture enables digital socializing. Researchers discovered that people's reactions to social media advertising differ depending on their cultural background. The primary purpose of this study is to compare the most recent data on significant cultural differences. Pre-purchase activity, purchase decisions, and post-purchase commitment can all vary greatly among cultures. Tourism is currently one of the most profitable sectors. Tourism, health tourism, and hospitality marketers can reach more new buyers in less time and at a lower cost by actively embracing social media. Under the cultural component, this article explores the impact of social media on tourist sector consumers' decision-making behaviors and online shopping trends in Turkey in the field of medical tourism. 200 Turkish tourists were asked to complete a survey on their attitudes toward social media marketing and cultural influences. In this study, a descriptive analytical method was adopted. It is mostly based on literature and previous publications and articles that are linked to the supplied research; data will be gathered using surveys and questionnaires from various social media tourist users; data will be collected and analyzed using percentages and statistical graphs; and data will be collected and analyzed using percentages and statistical graphs.