The effects of blended learning on students' foreign language learning attitude and academic achievement
Harmanlanmış öğrenmenin öğrencilerin yabancı dil öğrenme tutumu ve akademik başarısı üzerindeki etkileri
- Tez No: 846249
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. NİHAL YURTSEVEN
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
 - Anahtar Kelimeler: Harmanlanmış Öğrenme, Dil İhtiyaçları, Öğrencilerin Tutumu, Akademik Başarı, Ortaöğretim, Ders Değerlendirme, Yabancı Dil olarak İngilizce, Blended Learning, Language Needs, Students' Attitude, Academic Achievement, Secondary Education, Course Evaluation, EFL
 - Yıl: 2024
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
 - Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Eğitsel Tasarım ve Değerlendirme Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 75
Özet
Bu çalışmanın amacı, pandemi nedeniyle hayatımızda giderek yaygınlaşan çevrimiçi eğitimin yanı sıra harmanlanmış öğrenmenin entegrasyonunun öğrencilerin akademik başarılarına ve motivasyonlarına katkıda bulunup bulunmadığını tespit etmektir. Bu çalışma, 7. sınıfa devam eden 34 öğrenci ve onların eğitiminden sorumlu 2 eğitimcinin katılımını kapsamaktadır. Araştırma hedeflerini gerçekleştirmek için öntest sontest yarı-deneysel desen kullanılmış, çalışma öncesinde ve sonrasında İngilizce tutum değerlendirme ölçeği ve öğrencilerin İngilizce'deki akademik ilerlemelerini ölçmek için tasarlanmış bir başarı testi uygulanmıştır. Bu araştırmanın bulguları, harmanlanmış öğrenmenin deney grubundaki bireysel katılımcıların yabancı dil edinme tutumu ve akademik başarısı üzerindeki etkisinin olumlu olmasına rağmen, istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık gözlemlenmediğini ortaya koymuştur. Eğitimciler, harmanlanmış öğrenme yoluyla destek alan öğrencilerin İngilizce dilinin öğretimine yönelik daha olumlu eğilimler sergilediklerini ve aynı şekilde öğrencilerin de İngilizce dilinin öğretimine yönelik olumlu tutumlar sergilediklerini algılamışlardır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to ascertain whether the integration of blended learning alongside online education, a phenomenon becoming increasingly prevalent in our lives due to the pandemic, contributes to the academic achievement and attitude of students. This study encompassed the participation of 34 students in the 7th grade, along with 2 educators responsible for their instruction. To answer the research questions, a pretest posttest quasi-experimental research method was employed. Prior to and subsequent to the study, an English attitude assessment scale was administered as well as an achievement test designed to gauge students' academic progress in English. The findings of this study unveiled that, although the influence of blended learning on the attitude for foreign language acquisition and academic achievement within individual participants of the experimental group was affirmative, no statistically significant variance was observed. Educators perceived that students who received support through blended learning exhibited more favorable dispositions towards the instruction of the English language, and likewise, students showcased positive attitudes towards the teaching of English language.