Kimya eğitiminde portfolyo çalışmaları
Portfolios in chemistry education
- Tez No: 130993
- Danışmanlar: PROF. DR. F. İNCİ MORGİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Kimya, Education and Training, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Portfolyo, Fen Eğitimi, Kimya Eğitimi, Porfolio, Science Education, Chemistry Education
- Yıl: 2003
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hacettepe Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 57
Özet
V.. KİMYA EĞİTİMİNDE PORTFOLYO ÇALIŞMALARI Nuray Cingör ÖZ Bu çalışmanın özü ülkemizde yeni bir öğretim ve değerlendirme metodu olan portfolyoyu öğretmen ve öğrencilere tanıtıp, onlara portfolyo ve bu sistemin kimya eğitimine uygulanması hakkında bilgi vermektir;ayrıca kimya eğitiminde portfolyoların nasıl kullanılabileceğine ilişkin örnek göstererek model oluşturmaktır. Bu amaçla toplam 29 üniversite öğrencisine B.D.K.E. konusunda portfolyo çalışması uygulanmış, öğrencilerin bu konuya ilişkin başarıları ve tutumları değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
II PORTFOLIOS IN CHEMISTRY EDUCATION Nuray Cingör ABSTRACT The kernel of this studying is to give information about portfolio, a new education and evaluation method in our country, to be introduced to the teachers and students and how to educated and practise in chemistry education, in addition, in chemistry education, showing a model how to be used in portfolios to be formed a model. So, portfolios studyings have been practised on 29 students about B.D.K.E. and the success or unsuccessful of the student were evaluated.