İlköğretimde sınıf öğretmenleri için resim iş dersi öğretimi
The teaching of art lesson for the primary school teachers at primary education
  1. Tez No: 159446
  2. Yazar: FATMA MİHMAT KAYHAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ. YUSUF BAYTEKİN BALCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Sanat, sanat eğitimi, sınıf öğretmeni, Resim-İş dersi, ilköğretim, Art, Art Education, Primary school teacher, Art programme, Primary Education
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Resim-İş Öğretmenliği Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 169
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi İlköğretimde Smıf Öğretmenleri İçin Resim-İş Dersi Öğretimi Fatma Mihmat Kayhan Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı Resim-İş Öğretmenliği Bilim Dalı Ankara-2005 Sınıf öğretmenleri ilköğretim çağındaki öğrencilerin kendilerine güvenini, yaratıcılığını ve araştırıcılığını ve estetik duygularını geliştirmesi açısından önemli bir role sahiptir. Bu çalışmada;“İlköğretimde Sınıf Öğretmenleri İçin Resim-İş Dersi Öğretimi”araştırılmıştır. Araştırmada betimsel tarama modeli kullanılmıştır. Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesinden seçilen 13 il'de 475 sınıf öğretmeninden toplanan veriler SPSS for windows 11.0 paket programı ile analiz edilmiştir. Bu araştırmanın sonunda; sınıf öğretmenlerinin yeterli sanat eğitimi bilgisiyle ve bunun uygulanmasıyla ilgili donanımına sahip olmadıkları görülmüştür. Geleceğin smıf öğretmenlerinin, mezuniyetlerinden önce sanat eğitimi üzerine, hizmet öncesi eğitimi ve mezuniyetlerinden sonra da hizmet içi eğitimi almaları önerilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master's Degree Thesis The Teaching of Art Lesson For The Primary School Teachers at Primary Education Fatma Mihmat Kayhan Gazi University Institute of Educational Sciences ?t Fine Arts Education Master's Degree Programme Major in Art Teaching Ankara-2005 Primary school teachers have an important role in terms of improving students self-confidence, creativity, curiousity and sense of aesthetic. In this study, the teaching of Art lesson for the primary school teachers at primary Education has been researched. The descriptive research model has been used in the study. The data gathered from 475 primary school teachers of 1 3 cities from 7 different geographical regions of Turkey were analysed by using SPSS for Windows 1 1.0 programme package. It was suggested that prospective primary school techers have pre-service and in-service training after graduation.