Implementing the European language passport standards into the advanced reading course at the elt department,Gazi University
Avrupa dili pasaportu standartlarının Gazi Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi bölümündeki ileri okuma derslerine uygulanması
  1. Tez No: 190947
  2. Yazar: CANAN TERZİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AYDAN ERSÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Ortak Avrupa Çerçevesi, öğretmen eğitimi, öğretmen yetiştirme, okuma becerisi, müfredat geliştirme, Common European Framework, teacher training, teacher education, reading skill, syllabus design
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 89
Özet
Bu tez Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan `Avrupa Dil Pasaportu' standartlarına göre GaziÜniversitesi ngiliz Dili Eğitimi leri Okuma Becerileri dersi için bir müfredat geliştirmeyiamaçlamaktadır.Türkiye bir Avrupa Konseyi üyesidir ve Avrupa Birliği'ne aday üyedir. Bunun birsonucu olarak, Türkiye'deki eğitim sistemi yeniden yapılandırılmaktadır; Milli EğitimBakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kurulu mevcut ilk, orta ve yüksek öğretim müfredatları içinbelli başlı değişiklik ve yenilikler önermektedir. Yabancı dil öğretiminde ise Avrupa OrtakÇerçevesi tanımlamaları, yani göz önünde bulundurulmuştur ve buradaki temel amaçTürkiye'deki dil öğretimi politikasının diğer Avrupa ülkeleri ile paralel hale getirilmesidir.Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda, Avrupa Ortak Çerçeve'sinde tanımlananstandartların eğitim fakültelerindeki yabancı dil eğitimi müfredatlarına dahil edilmesi gereğiortaya çıkmaktadır.Bu amacı gerçekleştirmek için, mevcut leri Okuma Becerileri müfredatı yenidendüzenlenmiştir. Öncelikle öğrencilerin ilgi alanlarını belirlemek için bir anket hazırlanmıştır.Daha sonra Avrupa Ortak Çerçevesinin ölçeklerine uygun olarak 12 ünitelik bir müfredathazırlanmıştır. Müfredat hazırlanırken, metin türü ve görevlerin yanı sıra esas olarak dilöğrenme stratejileri ele alınmıştır. Okuma becerileri diğer becerilerden ayrı düşünülemeyeceğiiçin tümleşik iletişim temelli görevler tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis aims at developing a syllabus for the Advanced Reading course at GaziUniversity English Language Teaching Department according to the standards defined in`European Language Passport? which is designed by the Council of Europe.Turkey has been a member of the Council of Europe and now is a candidate memberof the European Union. As a result, the education system in Turkey has been underreconstruction; the Ministry of Education and Council of Higher Education are offeringcertain changes and reforms in the current curricula, including primary, secondary and alsohigher education curricula. As for Foreign Language Education, the definitions in theCommon European Framework of Reference for Languages are taken into consideration sothat language teaching policies in Turkey will be parallel to those of other European countries.Considering these latest trends, the standards defined in the Common European Frameworkshould be implemented in the syllabuses of foreign language teaching in education faculties.In order to achieve this, the present syllabus for the Advanced Reading course is re-designed. First a checklist was prepared so as to determine the topics that the students areinterested in. Then a 12-unit syllabus is designed according to the scales offered by the CEF.While designing the syllabus, language strategies were treated as a major concern togetherwith tasks and text types. Communicative tasks were designed, for reading skill should beintegrated with speaking, listening and writing skills.