Örgütlerde performans değerlendirme ve polis meslek yüksek okullarında bir uygulama
Performance evaluation in organisations and an application in police vocational schools
  1. Tez No: 227970
  2. Yazar: SEMİH ALTUN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MÜNEVVER ÇETİN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Kamu Yönetimi, İşletme, Education and Training, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Performans Degerlendirmesi, PMYO, nsan Kaynakları Yönetimi, Performance Evaluation, Poliçe Vocational Schools, Human Resource Managment
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Beykent Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eğitim Denetimi ve Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Bu çalısmayla, günümüz çalısma hayatında önemli bir alan haline gelen performans degerlendirme konusunda literatür taraması yöntemiyle teorik bir çerçeve olusturmak ve Emniyet Teskilatı'na insan kaynagı yetistiren Polis Meslek Yüksek Okullarında egiticiler üzerinde yapılacak bir arastırma ile elde edilecek sonuçların degerlendirilmesi amaçlanmıstır. İnsan kaynakları yönetimi perspektifinden performans degerlendirmesi konusunun ele alınabilmesi için olusturulan çalısma planı çerçevesinde, üniversite kütüphanelerindeki kaynaklar taranarak teorik bölüme iliskin bilgilere ulasılmıstır. Bu bilgiler istikametinde birinci ve ikinci bölümde, performans degerlendirmesi kavramı, performans degerlendirmesinin önemi, performans degerlendirmesinin geregi ve yararları, performans degerlendirmesi sonuçlarının kullanıldıgı alanlar, performans degerlendirmenin tasıması gereken özellikler, performans degerlendirme süreci, performans degerlendirme sürecini etkileyen iç ve dıs faktörler, performans degerlendirme yöntemleri, performans degerlendirmede karsılasılan hatalar ve performans degerlendirmesini yapan kisilerin egitimi konuları anlatılmıstır. Üçüncü bölümde, performans degerlendirme uygulama modeline yönelik bilgilere yer verilmistir Burada, ögretmenlerin performansının degerlendirilmesi ve ögretmen performansını etkileyen faktörlere deginilerek, ögretmenlerin performansını degerlendirme asamalarından bahsedilmistir. Dördüncü bölümde, insan kaynakları yönetiminde önemli bir faktör olan performans degerlendirmesi konusunda, Emniyet Teskilatı'na insan kaynagı yetistiren Polis Meslek Yüksek Okullarında egiticiler üzerinde bir arastırma yapılarak elde edilen sonuçlar degerlendirilmistir Sonuç ve degerlendirme bölümünde ise, arastırma sonucunda ulasılan veriler analiz edilerek, bu alanda bundan sonra yapılması gerektigi düsünülen konulara deginilmistir.
Özet (Çeviri)
In this study, by reviewing the literatüre in a theoretical framework about öne of the most important areas of daily life, the performance evaluation, it is intended to study the performance evaluation of the trainers of the Poliçe Vocational Schools who are the sources of poliçe offıcers for the Turkish National Poliçe. The information in the theory section was reached by reviewing the literatüre from the university libraries which is necessary for understanding the human resource management and its performance evaluation In the light of the literatüre in the fıled, in the fırst and second chapter,the performance evaluation term, the importance of performance evaluation, the necessity of performance evaluation and its benefıts, the areas that performance evaluation is used, the specifıcations that a performance evaluation needs to have, the process of performance evaluation, interior and exterior factors that affect performance evaluation, performance evaluation methods, the errors that come across when evaluating the performance and the education of those who evaluate the performance issues are studied. In the third chapter, performance evaluation application models have been studied. Here, the evaluation of trainer's performance, factors that affect their performance and stages of trainers' performance evaluation have been studied. In the fourth chapter, survey results of performance evaluation, which is an important factor in human resource management, of the trainers of Poliçe Vocational Schools who are the main sources of poliçe offıcers for Turkish National Poliçe, are evaluated. In the final chapter, the analysis of data is made and the policies that needs to be created are mentioned.