Saç ve güzellik uygulamaları programında yer alan kişisel imaj danışmanlığı ders içeriğine ilişkin görüşlerin değerlendirilmesi
Determining personel image consultancy training program lecture content
  1. Tez No: 328865
  2. Yazar: SELMA BİÇER
  3. Danışmanlar: PROF. FATMA ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Image, Personal Image, Lecture Content
  7. Yıl: 2012
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Giyim Endüstrisi ve Moda Tasarımı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 132
Özet
u araştırmada belirlenen hedef grupların; ?Kişisel İmaj Danışmanlığı? ders içeriğinde yer alması gereken, konu ve konu alt başlıklarına ilişkin görüşleri saptanmaya çalışılmıştır.Araştırmada betimsel yöntem kullanılmıştır. Evrenini, Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitimi Bölümü mezunu akademisyenler, öğretmenler, ilgili sektörde görev yapan uzmanların oluşturduğu araştırmanın örneklemini; random yöntemiyle belirlenmiş toplam 120 kişi oluşturmaktadır. Araştırma verileri anket yoluyla elde edilmiştir. Anketin geliştirilmesinde uzman görüşünden ve deneme uygulamalarından yararlanılmıştır. Elde edilen verilere ait sayısal değerler ve yüzdelikler, SPSS 19. programında istatistiksel analiz yapılarak hesaplanmıştır.Araştırma sonucunda elde edilen veriler ile kişisel imaj danışmanlığı ders içeriği için önerilen konu ve konu alt başlıkları belirlenmiştir.Anahtar kelimeler : İmaj, Kişisel İmaj, Ders İçeriği
Özet (Çeviri)
In this study, the target groups identified“Personal Image Consultant”s views on issues to be included in course content have been determined.Figurative method was employed in this study. The universe of this study is built up by Academicians, teachers, expert people operating in the relevant fields which are graduated from Hairdressing and Beauty Education Department. Sample of the research is determined randomly comprised 120 people. Research data are obtained by questionnaire. Notion of expert people and trial applications are utilized while developing the questionnaire. Numerical values and percentages of obtained data were calculated by employing statistical analysis by using SSPS 19 software. Independent sample t test and one way analysis of variance (ANOVA) was used during evaluation of the difference between groups. Tuker multi-combination test was performed in order to determine the differences obtained from ANOVA belong which group.According to results of research, it is recommended that personnel image consultancy training could take place in associate and undergraduate degrees. The topics in accordance with the classifications which must be take place in the content of lecture were suggested.