Terörizmin finans kaynakları: Narkoterör
Financial sources of terrorism : Narcoterrorism
- Tez No: 342390
- Danışmanlar: PROF. DR. YAŞAR ONAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Terörizm, Narkoterör, Terörizmin Finans Kaynağı, Uyu?turucu, Eroin
- Yıl: 2013
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Haliç Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 104
Özet
Terör örgütleri varlıklarını devam ettirebilmek ve faaliyetlerini sürdürebilmek için gereksinim duydukları finans kaynağını bulmak için çeşitli yöntemler kullanmaktadırlar. Bu yöntemler uyuşturucu ticareti, adam kaçırma,fidye, yolsuzluk, devlet yardımı vs. olabilmektedir. Bu yöntemlerin içerisinde hem devamlılık hem de örgütler açısından minimum düzeyde risk taşıyanı uyuşturucu kaçakçılığıdır.Uyuşturucu madde ticareti günümüzde yaygınlaşarak artmaktadır, buna bağılı olarak da terörizm faaliyetleri yoğunlaşmaktadır. Uyuşturucu madde kaçakçılığını, belli bir ideolojisi olan zamanla terör örgütlerini zamanla kendine esir etmekte ve bu örgütleri birer Narkoterör örgütüne dönüştürebilmektedir.Bu çalışmada Dünya üzerinde birçok ülkenin sorunu olan terörizm tehlikesinin boyutları açısından uyuşturucu madde kaçakçılığı ile olan ilişkisi ortaya konulmaya çalışılmıştır.Ayrıca çalışmaya Türkiye, Avrupa ve komşu ülkelerde yapılan yakalama oranları da dahil edilmiştir.
Özet (Çeviri)
Terrorist organizations, in order to sustain their existence and activities alive, they use a variety of methods while finding adequate source of financing for their organizations. Some of these methods are drug trafficking, kidnapping, ransom, corruption, stateaid, etc.Among mentioned, drug trafficking standsout in bothterms of continuity and relative low risk compared to other methods. Nowadays as drug trafficking be comes widely increasing, consequently terrorist activities in the area gets concentrated in similar fashion. As the frequency of these drug trafficking operations get denser and more often, terror organizations becomes captive to this trade and eventually evolves them into being“Narcoterror organizations”. With this work, put forth for consideration, unforseen ties and deep relations of world wide spreading terrorism danger and drug trafficking trends. Furthermore, research includes actual percentages of interception operations in Turkey, Europe and neighboring countries and regions. eyTerms:Terrorism, Narcoterror, Financial Sources of Terrorism, Drug, Heroin