Çalışma Bölge Müdürlüklerinin İŞKUR'a devri ve sistemin entegre edilmesi: Sistem analizi yaklaşımı
Transferring of regional directorate of labor to the Turkish employment organization and integration of the system: Approach of system analysis
- Tez No: 459816
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET SİNAN BAŞAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İşletme, Public Administration, Labour Economics and Industrial Relations, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sistem, Sistem Analizi ve Tasarımı, Bilgi Sistemleri, Yönetim Bilişim Sistemleri, System, System Analysis and Design, Information Systems, Management Information Systems
- Yıl: 2017
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yönetim Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 94
Özet
Bu tezde, Çalışma Bölge Müdürlüklerinin kapatılıp İş Kur'a devredilmesiyle birlikte Bölge Otomasyon Sisteminin, İş Kur sistemine entegre edilmesi ve bu entegre sonucunda karşılaşılan sorunlar ve sağladığı yararlar incelenmiştir. Bölge Otomasyon Sistemi tanıtılmıştır. Devirle birlikte karşılaşılan sorunlar ve sistemin geliştirilebilmesi için çözüm önerileri araştırılmıştır. Sistemin donanım ve yazılımında altyapının sürekli güncellenmesi, kamu görevlilerine düzenli eğitim verilmesinin kamu hizmetlerinin sunumunda niteliği artıracağı sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis, integration of Regional Automation Systems to the system of Turkish Employment Organization with the being closed of Regional Directorate of Labor and transfered to the Turkish Employment Organization, the troubles that has been encountered and the provided benefits have been studied. The troubles that has been encountered with the transferring and the solution proposals for the improving of the systems have been researched. It has been concluded that continuously updating of the system's software and hardware basis and training of the puplic personnel regularly will increse the quailty of service provided for the puplic.