Koronavirüs hastalığının (COVID-19) çalışanların kaygı, korku ve stres düzeylerine etkisi: Kamu sağlık çalışanları ve emniyet mensupları üzerine bir alan araştırması
The effects of coronavirus (COVID-19) disease on employees' anxiety, fear and stress levels: A survey study on public health professionals and police personnel
- Tez No: 732013
- Danışmanlar: PROF. DR. ORHAN ÇINAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Public Administration, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: Kaygı, Korku, Stres, Covid-19, Sağlık çalışanları, Emniyet mensupları, Anxiety, Fear, Stress, Covid-19, Healthcare professionals, Police personnel
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Atatürk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu araştırmanın amacı, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde en ön saflarda görev alan sağlık çalışanları ile emniyet mensuplarının kaygı, korku ve stres düzeylerinin tespit edilmesidir. Çalışma evrenini Erzurum ilinde görev yapan sağlık çalışanları ve emniyet mensupları oluşturmaktadır. Araştırma sonucunda elde edilen bulgulara göre sağlık çalışanları ile emniyet mensuplarının Covid-19 kaynaklı kaygı ve stres düzeyleri istatistiksel olarak farklı olmasına rağmen, korku düzeyleri değişmemektedir. Sağlık çalışanlarının kaygı ve stres düzeyleri daha yüksek olarak tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine the anxiety, fear and stress levels of healthcare professionals and police personnel who are at the forefront of the fight against the Covid19 pandemic. The population of the study consists of healthcare professionals and police personnel working in Erzurum. According to the findings obtained as a result of the research, although the anxiety and stress levels of healthcare professionals and police officers due to Covid-19 are statistically different, their fear levels do not change. Anxiety and stress levels of healthcare professionals were found to be higher.