Emniyet Teşkilatı Asayiş Şube Müdürlüğü'nde iş sağlığı ve güvenliği risklerinin değerlendirilmesi
Assessment of occupational health and safety risks in the Public Order Branch of the Security Organization
  1. Tez No: 769008
  2. Yazar: NURULLAH YARAMAZ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HALE YILDIZAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Asayiş Şube Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği, Polis Teşkilatı, Risk Analizi, 5x5 L Tipi Matris Risk Analizi, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği, General Directorate of Security, Occupational Health and Safety Numbered 6331, Occupational Health and Safety, Police Force, Public Security Branch Office, Risk Analysis, 5x5 L Type Matrix Risk Analysis
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 159
Özet
Bu çalışmada“Emniyet Teşkilatı Asayiş Şube Müdürlüğünde İş Sağlığı ve Güvenliği Risklerinin Değerlendirilmesi”ele alınmıştır. Çalışmanın başında kavramsal ve teorik çerçeve üzerinde durulmuştur. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Risk Değerlendirmesi kapsamında Emniyet Teşkilatı Asayiş Şube Müdürlüğünde İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları ele alınmıştır. Konu ile ilgili olarak 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında risk değerlendirmesi hazırlanmıştır. Risk analizi 5x5 L tipi matris risk analizi olarak hazırlanmıştır. 5x5 L tipi matris risk analizi iş yerinde risk değerlendirmeleri yapan bir uzman ekibin tahminlerine dayanmaktadır. Hesaplanan değerler, bu analiz ile belirlenen risklerin gerçekleşme olasılığı ve bu risklerin olası sonuçlarının ciddiyetine göre hesaplanır. Yapılan risk analizi, Emniyet Teşkilatı asayiş şube müdürlüğü baz alınarak, bina bazlı yapılmış ve risk analizi EK-1'de yer verilmiştir. Risk analizi, tehlike, risk ve sonuçları ile beraber değerlendirilmiş ve tehlike grubuna göre sıralandırılmıştır. Risk analizi ile ilgili olarak varılan sonuç, Asayiş Şube Müdürlüklerinde“Güvenlik Yapısı ve Riski Analiz”eğitiminin koordineli olarak gerçekleştirilmesidir. Ayrıca merkez ve bölge başkanlıklarında görevli personellere verilmesi gereken İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri, Asayiş Şube Müdürlüğü Kapsamında değerlendirilmelidir.
Özet (Çeviri)
In this study,“Evaluation of Occupational Health and Safety Risks in the Police Department Public Security Branch”is discussed. At the beginning of the study, the conceptual and theoretical framework was emphasized. Within the scope of Occupational Health and Safety Law No. 6331 and Risk Assessment, Occupational Health and Safety studies in the Police Department Public Security Branch were discussed. Regarding the subject, a risk assessment has been prepared within the scope of the Occupational Health and Safety Law No. 6331. The risk analysis was prepared as a 5x5 L type matrix risk analysis. The 5x5 L-type matrix risk analysis is based on the estimates of a team of experts who conduct risk assessments in the workplace. The calculated values are calculated according to the probability of realization of the risks determined by this analysis and the severity of the possible consequences of these risks. The risk analysis was made on the basis of the Security Branch Directorate of Public Security, building-based and the risk analysis is included in ANNEX-1. Risk analysis was evaluated together with the danger, risk and consequences and ranked according to the danger group. The conclusion reached regarding the risk analysis is that the“Security Structure and Risk Analysis”training is carried out in coordination at the Public Security Branch Offices. In addition, the Occupational Health and Safety trainings that should be given to the personnel working in the headquarters and regional offices should be evaluated within the scope of the Public Security Branch Directorate.