Sağlık çalışanlarının iş yaşam kalitesinin motivasyona etkisi: Gaziantep örneği
Motivational impact of health care workers' quality of worklife: Gaziantep sample
  1. Tez No: 481841
  2. Yazar: KHALİL MHIMD IBRAHIM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HACI MUSTAFA PAKSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık çalışanı, hastane, iş yaşam kalitesi, motivasyon, health worker, hospital, work quality of life, motivation
  7. Yıl: 2017
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kilis 7 Aralık Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 109
Özet
Motivasyon düzeyi düşük olan sağlık çalışanlarının hata yapma ve iş verimliğinin azalma ihtimalleri diğer sağlık çalışanlarına nazaran daha olası bir durumdur. İnsan hayatı gibi çok hassas konularda faaliyet gösteren sağlık kuruluşlarında çalışanların iş yaşam kalitesinin ve motivasyon düzeylerinin yüksek olması bu anlamda önem arz etmektedir. Bu çalışmanın amacı, hastane çalışanlarının iş yaşam kalitesinin onların motivasyonları üzerindeki etkisini incelemektir. Bu amaçla Gaziantep ilinde bulunan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanlarına anket uygulaması gerçekleştirilmiştir. Araştırma veri analizinde öncelikle güvenilirlik analizleri yapılmıştır. Sonrasında, sosyo-demografik değişkenlerin çalışanın motivasyonu üzerindeki etkilerini ortaya koymak amacıyla sayısal ve yüzdesel dağılımlar, ki-kare testi ve korelasyon analizi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Healthcare workers with low motivation levels are more likely to make mistakes and reduce their productivity than other health workers. It is important in this respect that the quality of work life and motivation of the employees in the health institutions operating in very sensitive subjects such as human life are high. The purpose of this study is to examine the impact of hospital worker quality of work on their motivation. For this purpose, a questionnaire was applied to Gaziantep University Medical Faculty Hospital employees in Gaziantep. Reliability analyzes were performed primarily in the research data analysis. Subsequently, numerical and percentage distributions, chi-square test and correlation analysis were conducted to reveal the effects of socio-demographic variables on employee motivation.